Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський національний технічний університет: вступ та випуск бакалаврів

Минули 10 найвідповідальніших днів вступної кампанії. Лише в ці 10 днів (з 1 по 10 липня) вступники до бакалаврату мали змоги зареєструватися на участь у творчому конкурсі (для вступу на спеціальність 022 дизайн) та співбесіді (вступ на всі спеціальності для пільгових категорій вступників) з можливістю претендувати на бюджетні місця.

 

10 днів приймальна комісія ХНТУ відповідала на питання вступників 24/7, перевіряла надіслані документи для підтвердження пільг, вводила квоти до ЄДИНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ЕЛЕКТРОННОЇ БАЗИ з питань ОСВІТИ.

 

8 липня в ХНТУ відбулася перша сесія онлайн-співбесід, 10 липня – перша сесія творчого конкурсу. Всі випробування Херсонський національний технічний університет проводить в онлайн-форматі й в декілька сесій, щоб кожен вступник мав можливість обрати зручну для себе дату.

 

Вступна кампанія триває. Ті вступники, хто має результат НМТ, реєструють електронні кабінети та чекають на терміни подання заяви на участь у конкурсному відборі, які триватимуть з 19 липня по 31 липня. ХНТУ пропонує таким вступникам на вибір 26 актуальних спеціальностей різного напрямку – економічні, інженерно-технічні, спеціальності ІТ сфери, тощо (детальніше на сайті: http://kntu.net.ua/ukr/Vstupniku).

 

Якщо Ви не складали НМТ, то для вас залишається варіант вступу на спеціальності з особливою підтримкою на контракт лише за мотиваційним листом.

В ХНТУ перелік таких спеціальностей доволі широкий:

 

015 – Професійна освіта (015.39 Цифрові технології)

131 – Прикладна механіка

132 – Матеріалознавство

141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

161 – Хімічна технологія та інженерія

174 – Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка

181 – Харчові технології

182 – Технології легкої промисловості

274 – Автомобільний транспорт

275 – Транспортні технології

 

Також без НМТ, за результатами творчого конкурсу можна вступити на спеціальність 022 Дизайн. Реєстрації на участь у творчому конкурсі триває до 25 липня з можливістю вступу на контракт.

 

Паралельно зі вступною кампанією до бакалаврату в ХНТУ відбувається і випуск бакалаврів, які 4 роки навчалися в університеті. На долю цих студентів припало чимало випробувань від пандемії до війни. Університет створив всі умови, щоб, незважаючи ні на що, студентське життя було максимальною насиченим та цікавим. Чимала цікавих онлайн-заходів та івентів було організовано та проведено, щоб всі розкидані по Україні та світу здобувачі освіти могли доєднатися.

 

В онлайн-форматі заплановано й випускний. «Приготуйтеся до незабутнього та веселого заходу» – пишуть в анонсі організатори. – «В програмі:

– покрокова інструкція “Як отримати диплом?”;

– нагородження студентів-відмінників‍‍;

– номінації нагороди “Золота ожина”.».

 

Бакалаврів-випускників також чекає вступ, але вже до магістратури.
Тож бажаємо всім удачі та легкого вступу на омріяну спеціальність!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН