Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Херсонської області збирають мед під обстрілами

Історію родини пасічників з Херсонщини розповіла у соціальних мережах Юлія Бережко-Камінська:

-Цьогорічний мед у херсонських степах батьки качають під обстрілами. Завдання не з простих знайти засіяне медоносами поле. Не потрапити на обробку рослин хімікатами. Витримати перебування під нічим не затьмареним південним сонцем без жодних зручностей. Не підірватися на мінах, які можуть чатувати в будь-якій посадці. І, звісно ж, не потрапити «під роздачу» важкої артилерії…
Мама навіть за півтора роки перебування у воєнній Чорнобаївці ніяк не може звикнути до гучних вибухів під час медозбору. А в полі вони особливо небезпечні – ні тобі підвалу, нічого, де б заховатися. Гучніше найстрашнішого грому… Лякається, мало не плаче. Батько суворий: «Будеш знати, як на війні мед качати!» «Та хіба ж я не знаю? Хіба мало по нас гатять ці кляті орки щодня у Херсоні та Чорнобаївці?»
Цьогорічний мед їм дався особливо тяжко. Бо мусили зберегти бджіл у таких умовах. Прогодувати чимось, коли були під окупацією і собі їжі не могли купити. Але проїжджаючи блокпости, залишають нашим хлопцям баночки з медом і пиріжки. Чергові вже знають батьків, радіють їхній появі. А нещодавно завдяки Дмитро Аносов баночка чорнобаївського меду поїхала до Великобританії, де була продана на аукціоні за грубі гроші, які пішли на придбання реанімаційного автомобілю для України. А ще цей мед першого збору блискавично швидко розлетівся Україною після мого попереднього допису і зігрів усім нам душі добрими відгуками про якість і смак цього смаколика.

Власне, окрім як вам, продати цьогорічний мед майже нікому – херсонців і чорнобаївців на місцях залишилося мало, а ті, хто таки там є, не дуже можуть купити, як розумієте.

Наразі в наявності різнотрав’я (250 грн за літр) і соняшниковий (200 грн). Якщо ви ще не зробили на зиму медовий запас і шукаєте перевірений варіант, натуральний продукт, – звертайтеся, Нова пошта доставить.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН