Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці в Ізраїлі зібрали кошти на підтримку жителів України на благодійному заході

Близько 200 херсонців, що тимчасово проживають у Ізраїлі, взяли участь у благодійному заході «Україна понад усе».

Захід проходив у ізраїльському місті Ашдод. Участь взяли місцеві жителі, українці, які вже тривалий час проживають в Ізраїлі, і ті, хто виїхав туди тимчасово. Серед учасників – декан факультету культури і мистецтв ХДУ Микола Левченко.

Мета – підтримка України, збір коштів для допомоги мешканцям Херсона і Миколаєва. Проведенням благодійного заходу опікувалася організація Help.

Микола Левченко, який особисто займався поширенням інформації про захід та квитками, зазначив, що волонтери вже тричі збирали кошти і їздили в Україну з гуманітарною допомогою для різних міст.

Організатори підготували музичну програму, виступи артистів. На початку відбувся ярмарок, де можна було придбати українські сувеніри, книжки, а також скуштувати традиційні страви.

«У концерті брали участь українські виконавці. Лунали популярні народні твори. Діти вокального ансамблю заспівали віночок українських пісень. На заході був присутній заступник мера Ашдода і представник українського посольства в Ізраїлі. Завершився благодійний захід виконанням гімну Україну», – розповів Микола Левченко.

Такі смаколики можна було придбати на ярмарку

До речі, це не вперше, коли представники факультету культури і мистецтв ХДУ долучаються до подібних заходів. І не лише як відвідувачі.

 

У лютому у Ашкелоні відбувся благодійний концерт «Привіт, мій глядачу» за участі викладачів факультету та артистів Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М.Куліша.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН