Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мовний омбудсмен проводить роботу зі студентами херсонського вишу

У Херсонському державному університеті відбулася зустріч представників педагогічного факультету із Уповноваженою із захисту державної мови Тамарою Мандич. Уповноважена висвітлила тему української мови в галузі освіти та надала практичні поради.

На заході були присутні першокурсники та викладачі педагогічного факультету на чолі з деканом Любов’ю Петуховою.

Говорили про закони, що регулюють функціонування державної мови, зокрема в освітньому процесі, нову редакцію правопису та його історію.

«Показала на прикладі декількох слів, що можуть знадобитися освітянам у професійній діяльності, як спрацьовують орфографічні правила, і порекомендувала декілька словників і вебресурів для вдосконалення знань», – прокоментувала Уповноважена.

Також вона зазначила, що це її перша участь в університетському заході, як Уповноваженої із захисту державної мови. Пані Тамара відкрита до співпраці з факультетами і вважає, що цей захід цілком може стати вдалим стартом і в перспективі перерости в новий загальноуніверситетський проєкт «Зустрічі з мовним омбудсменом ХДУ».

«Думаю, що можна, дійсно, зробити проєкт, якщо періодично проводити подібні пізнавальні зустрічі зі студентами різних спеціальностей щодо мовної політики, історії мови, мовних інновацій або особливостей, що стануть у нагоді в професійній діяльності», – зазначила Тамара Мандич.

Нагадаємо, що призначення Уповноваженої із захисту державної мови (на громадських засадах) у Херсонському державному університеті відбулося 20 лютого, у переддень Міжнародного дня рідної мови.

 Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН