Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У власність Херсонського державного університету повернули частину земель табору «Буревісник»

Херсонський державний університет повертає своє, – повідомив ректор вишу Олександр Співаковський. 18 січня Верховний суд України у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду задовольнив касаційну скаргу ХДУ щодо частини земельної ділянки спортивно-оздоровчого табору «Буревісник», подану напередодні повномасштабного вторгнення росії.

Йдеться про скасування рішень судів першої і другої інстанції, які визнали право власності за громадянином М. на земельні ділянки площею 0,7 га. Ця історія триває вже більше 10 років, але ми наполегливо працювали над тим, щоб довести незаконність дій Лазурненської селищної ради, власника будиночків щодо відчуження земельних ділянок без згоди університету та Міністерства освіти і науки України. Зараз маємо остаточне рішення!

Так, на це пішли роки. Так, ще багато не врегульованих моментів, бо будиночки та вагончики досі на нашій землі. Так, Лазурне знаходиться під тимчасовою окупацією, і ми втратили контроль над «Буревісником». Але, впевнені, що це тимчасово. Лівий берег буде звільнено, ми повернемось у наш чудовий табір, за який навіть під час військового стану не припиняємо боротьбу. Все буде Україна! Дякую юристам університету за роботу.

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Було б добре, якби ректор Співаковський зайнявся поверненням університету грошей, які були вкрадені у ХДУ наприклад при будівництві басейну ХДУ. Цікаво, хто ж “підсунув” ХДУ фіктивну фірму – прокладку, через яку прокачали більше 15 млн. гривень? Хто протащив цю фірму через тендери, хоча вже на той момент вона була фігурантом декількох кримінальних проваджень, мала 0 співробітників, і трохи пізніше директора – фунта було засуджено за фіктивну підприємницьку діяльність? Як можна було бути таким нерозбірливим?
    Вкрадено щонайменше 4 млн. грн. Чекаємо на повернення!))) Можна навіть добавити, поверніть “своє” Університету.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН