Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Адміністрація Херсонського державного університету розпочинає роботу над відновленням розграбованого вишу

Херсонський державний університет був захоплений окупаційною владою. Під час втечі з Херсона російські військові розграбували майно вишу. Про це “Український південь” повідомляв у публікації. Ректор вишу Олександр Співаковський заявив про початок робіт з відновлення навчального закладу:

– До сьогоднішнього засідання ректорату Херсонського державного університету долучився дистанційно – разом з представниками нашої команди прямуємо до Херсона. Маємо визначитись із станом наших будівель, матеріально-технічної бази. Поки про повноцінне повернення до рідного університету не йдеться.

На це мають бути дозволи від місцевої військової адміністрації та Міністерства освіти і науки України, виходячи із ситуації з безпекою (Херсон систематично обстрілюється) та наявністю комунікацій (зараз нема світла, води, не сталий зв’язок).

Те, що ми можемо – це провести огляд, визначити план дій з відновлення, забезпечити роботу укриттів та встановити зв’язок, бо веземо Starlink, за надання якого безмежно дякуємо ректорові Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігорю Цепенді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН