Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У супроводі військових колаборанти увірвались до херсонського вишу (відео)

Розповів про події, які сьогодні розвивались у Херсонському державному університеті ректор вишу Олександр Співаковський.

Над Херсонським державним університетом завжди був, є й буде український прапор!

Херсонщина та Херсон вже більше 100 днів перебувають у тимчасовій окупації. І весь цей час ми продовжували працювати дистанційно, виконуючи свої зобов’язання перед студентами та співробітниками. Надавали якісні освітні послуги, наразі завершуємо атестацію бакалаврів, готуємось до видачі документів про освіту та розпочали вступну кампанію, особливо розраховуємо на вступників саме з Херсонщини. І все це за українським законодавством!

Ми були готові до сценарію, за яким до головного корпусу ХДУ на вулиці Університетській можуть увійти представники окупаційної «влади» та «призначити» свої «керівні органи». Саме це й відбулось сьогодні. У супроводі військових.

Але це жодним чином не впливає на освітній процес, який триває у дистанційному форматі. Всі адміністративні процеси продовжують виконуватись. Розуміючи всі ризики, ще у квітні центр управління Херсонського державного університету був тимчасово перенесений у Івано-Франківськ. Саме звідти ми адмініструємо усе! І саме тому у нас є можливість продовжити освітній процес, виплачувати заробітні плати та стипендії, замовляти та друкувати дипломи українського зразка. Наші дипломи визнають усі цивілізовані країни світу.

Освітяни не мають зброї, наша сила – це наші інтелект, репутація, відданість професії та Україні. Тому співробітники Херсонського державного університету, які до цього моменту працювали у нашому херсонському офісі, залишили свої робочі місця. Але продовжать виконувати свої обов’язки дистанційно за українським законодавством.

Цінність нашого університету не у будівлях, хоча ми завжди приділяли увагу розвитку інфраструктури. Головна цінність – це наші викладачі, здобувачі, співробітники, випускники. Саме вони тримають на висоті бренд університету, який має лідерські позиції серед закладів вищої освіти Херсонщини у всіх рейтингах.

Тому продовжуємо працювати з Україною у серці, вірою у ЗСУ та у скоріше повернення до рідної alma mater у Херсоні!

P.S. Не як посадова особа, а як освітянин додам: ми не маємо зброї, але маємо систему цінностей. Будь-який тиск, затримання, залякування, знущання – це не гуманно, не по-людські, це злочин.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН