Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці херсонського вишу співпрацюють з підприємством в галузі вирощування зернових культур

Викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського Державного Аграрно-Економічного університету тісно співпрацюють з представниками провідних сільськогосподарських підприємств Півдня України в освітній, науковій і виробничій сферах.

Таке комплексне співробітництво дозволяє формувати цілі династії висококваліфікованих фахівців та забезпечити високий рівень їх підготовки на довготривалу перспективу, адже здобувачі вищої освіти мають можливість проходити навчальні та виробничу практики на базі господарств-партнерів, а після завершення навчання бути працевлаштованими в цих підприємствах.

Гарною традицією стала багаторічна співпраця кафедри ботаніки та захисту рослин з ПП «Криниця» (с. Інгулець Білозерського району Херсонської області), директором якого є Стеценко Ігор Васильович. Асистент кафедри ботаніки та захисту рослин Стеценко Ірина займається науково-дослідною роботою під керівництвом д.с.-г.н., професора Марковської Олени Євгеніївни. Агроном господарства Онищук Дмитро в грудні 2021 року одержав диплом магістра з агрономії з відзнакою.

Спеціалісти господарства дотримуються науково-обґрунтованих рекомендацій з технологій вирощування та захисту сільськогосподарських культур від шкідливих організмів. У ПП «Криниця» вирощують сучасні високопродуктивні сорти пшениці озимої, ячменю озимого та ярого, гібриди ріпаку озимого. На зернових культурах у лютому було виконано підживлення, у даний період рослини знаходяться в доброму стані, спостерігається формування вторинної кореневої системи, вміст вологи в шарі ґрунту 0-30 см є задовільним.

У господарстві активно приступили до весняно-польових робіт: проведено фітосанітарний моніторинг посівів ячменю озимого та пшениці озимої, захист ріпаку озимого від комплексу шкідливих організмів, сівбу ячменю ярого, заплановано сівбу соняшнику та проса, встановлено контроль за початком відростання ефіроолійних культур – лаванди і лавандину.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці кафедри ботаніки та захисту рослин ХДАЕУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН