Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція повідомила жителю Херсона про підозру в колабораціонизмі: очолив окупаційне управління культури

:Під час тимчасової окупації Херсона 65-річний житель міста добровільно погодився на співпрацю з загарбниками. Фігурант обійняв у незаконно утвореній окупантами установі посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. Наразі йому заочно повідомлено про підозру в колабораціонизмі. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України зловмиснику загрожує 10 років перебування за гратами, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Причетність чоловіка до вчинення злочину проти основ національної безпеки України встановили працівники обласного управління СБУ. Зокрема оперативники дізналися, що у липні 2022 року 65-річний херсонець добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної влади очолити незаконно створену ними установу. Фігурант був призначений на посаду так званого «начальніка управлєнія культури в воєнно-гражданской адміністраціі хєрсонской городской тєріторіальной громади».
Як повідомила заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, під час проведення слідчо-розшукових заходів, у тому числі використовуючи можливості аналітиків обласного главку, правоохоронці встановили, що псевдоначальник здійснював підбір працівників до «управління», отримував від них письмові заяви про прийняття на роботу на своє ім’я, визначав їх обов’язки.
Тобто його посада була пов’язана з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.
Тож слідчі кваліфікували протиправні дії фігуранта за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою зловмиснику заочно повідомлено про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «Очолив окупацийне управл.ння культури: ПОЛ.Цίя пов.домила жителю Херсона про пίдозру в колаборацонизм. НАЦИОНАЛЬНА полициЯ»
Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
 Також читайте про унікальний досвід на Херсонщині – першу добровільну пожежну охорону:
 Дивіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”,я к рф рунує приватнйи сектор у Херсоні:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН