Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Серед вбитих військовослужбовців ЗСУ в Німеччині – житель Каховки, – міськрада

Про це повідомили в Каховській територіальній громаді.

“”хароших” узьких нема ніде. Країна-гнійник на матінці Землі, територія, яка породжує вбивць. Навіть якщо вони давно живуть серед цивілізованих людей, нічому доброму навчатись не здатні. Днями надійшла жахлива звістка. Наш каховчанин, ВОЛОДИМИР КОЗІН, 20.09.1987 р.н., сміливий воїн, гарний брат і син, вірний товариш і друг, який знаходився на реабілітації після складного поранення, загинув від руки російського нелюда. Це сталося у Німеччині. За тисячі кілометрів від фронту”, – зазначили в дописі Каховської територіальної громади.
 Далі йде розповідь про життєвий шлях каховчанина.
Володимир народився у Каховці, закінчив першу школу, відслужив строкову службу в армії, створив сім’ю та обзавівся двома діточками. Жив та працював заради родини, аби діти зростали в достатку та спокої. Але війна внесла свої корективи в кожну українську сім’ю. Влітку 2022 року, виїхавши з окупованої Каховки, став волонтером в гуманітарному штабі в Запоріжжі, зустрічаючи та допомагаючи іншим біженцям з тимчасово окупованих територій облаштуватися та призвичаїтися до нового місця.
Тим часом добровольцем пішов до військкомату. В складі 81-ї десантно-штурмової бригади захищав Бахмут.
Два місяці підготовки в Великобританії зміцнили впевненість в своєму виборі.
Володимир, не маючи жодного сумніву, знову бив ворога на українській землі під Бахмутом. В січні 2023 року отримав перше поранення. Та не довго витримав знаходитися в лікарні і знову пішов в бій. В одному з боїв отримав друге поранення, але, перемагаючи біль та втрачаючи свідомість, виніс свого загиблого побратима, якого до кінця своїх днів згадував як «мій Циган».
Враховуючи складність другого поранення був направлений на реабілітацію в Німеччину. Лікарі зробили надскладну операцію і Володимир рахував дні, аби повернутися до хлопців на передову.
Про вбивство
Весь світ сколихнуло це жорстоке звіряче вбивство. 27 квітня 2024 року Володимира та ще одного 23-річного хлопчика з України цинічно, підступно, ззаду було вбито нелюдями з російським громадянством. Втерлися в довіру, спілкувалися, умовчуючи про свою приналежність до країни-вбивці, і потім встромили ножа в спину.
“Дуже сподіваємось, що світ прокинеться від своєї сліпоти і наївності. Орда безжальна, вона знищуватиме все і всіх, де б не оселилася, де б не осіла. Будьте обережні в сто крат, якщо поряд із собою почули “узькую рєчь”.Ми схиляємо голови у скорботі та розділяємо біль непоправної втрати, висловлюючи щирі співчуття родині і близьким загиблого Героя. Нехай добрий та світлий спомин про Володимира назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, усіх хто знав його, любив і шанував. Герої не вмирають! Вони поповнюють лави небесного війська і вічно житимуть у наших серцях Поховання Володимира Козіна відбудеться в Украіні. Про місце та час буде повідомлено на сторінці Каховської громади. Для бажаючих підтримати родину Володимира та допомогти в транспортуванні до України створено монобанка:
Фото – зі сторінки Каховська міська  територаільна громада.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН