Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини провели семінар для підприємців (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

Податківці Херсонщини провели семінар для підприємців на тему: “Застосування реєстраторів розрахункових операцій і програмних реєстраторів та ведення обліку товарних запасів.”

Відповідно до закону України з­ 1 ­січня 2022 року ФОП на спрощеній системі оподаткування зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій.

Це означає, що платникам податків, які проводять розрахункові операції, потрібно було з першого січня цього року  пристосовуватися до нового режиму, та почати використовувати реєстратори.

Заступниця начальника головного управління ДПС в Херсонській області Автономній республіці Крим та м. Севастополі Наталія Невдах зазначила:

“З 27 листопада минулого року вступив в дію наказ Міністерства фінансів України №496 від 3 вересня 2021 року щодо порядку ведення обліку товарних запасі. Відразу хочу зазначити, що він стосується не всіх приватних підприємців. Кого це стосується?

По-перше, ті приватні підприємці, які  є на програмі податку на додану вартість і платників податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, але лише у разі, коли ви здійснюєте реалізацію складної побутової техніки, ювелірних виробів та дорогоцінних металів і ліків та медичних засобів”.

Представники ДПС надали підприємцям  необхідну інформацію. Зокрема розповіли і про те, кому дозволяється не застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Під час заходу підприємці висловили свою думку щодо впровадження нововведення.

Деякі з підприємців навпаки вважають, що таке нововведення тільки ускладнює процес ведення бізнесу.

Такі інформаційно-роз’яснювальні заходи необхідно проводити, аби представники ДПС та підприємства мали можливість поспілкуватися та обговоритт всі хвилюючі питання наживо.

Виконуючий обов’язки заступника Херсонського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Роман Головня зазначив:

“Намагаємося частіше спілкуватися наживо з нашими підприємцями, щоб отримати зворотній зв’язок та полегшити їхню підприємницьку діяльність і розвивати її в нашому місті”.

Учасники заходу, які мали при собі ключі електронного підпису або  флешнакопичувачі, мали можливість під час тренінгу встановити на свій гаджет та зареєструвати програмні реєстратори розрахункових операцій.

Наталя Невдах додала: “Питання застосування РРО/ПРРО вже поставало вже не один рік і це не додаткове навантаження на бізнес, а рівні умови для всього бізнесу”.

Планується й надалі проводити подібні заходи, щоб громадськість отримувала ще більшу кількість інформації.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН