Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На будівництво першої черги мостопереходу вже витрачено 700 млн гривень (відео)

На першій черзі мостопереходу ХБК-Таврійський вже з’явилося освітлення, що створює безпечне пересування вночі автомобілістам.

Ведення в експлуатацію першої черги мостопереходу розвантажило переїзд, а херсонці вже забули про затори. Але херсонці вже в очікуванні другої черги, Посадовці озвучили вартість виконання для закінчення об’єкту.

На будівництво першої черги мостопереходу вже витрачено 700 млн гривень, а повна вартість об’єкту до завершення – 1.5 млрд гривень. Ці цифри озвучив голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під ча пресконференції, на якій підводилися підумки роботи “Великого будівництва у 2021 році на Херсонщині.

Але на сьогодні будівництво другої черги мостопереходу ХБК-Таврійський тимчасово законсервовано. Зупинення робіт пов’язане зі зміною підрядної організації.

Прокоментував це голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута: “Ми в одноосібному порядку договір з підрядником розірвали. Незабаром відбудеться новий міжнародний тендер, за результатами якого, переможець вже буде добудовувати мостоперехід.”

Жителі міста чекають на відкриття другої черги мостопереходу.

“В цьому році завершимо і фінансування об’єкту, яке буде на належному рівні. Новий підрядник, який переможе на прозорому міжнародному тендері, в нові терміни все добудує,”- зазначив Геннадій Лагута.

Завершення будівництва мостопереходу – це важлива зміна в інфраструктурі Херсона, яка полегшить транспортне сполучення між мікрорайонами міста ХБК та Таврійський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН