Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Першу чергу мостопереходу ХБК – Таврійський відкрили у Херсоні (відео)

В День Незалежності України відкрили перший з’їзд першого пускового комплексу шляхопроводу, який з’єднав два мікрорайони ХБК і Таврійський. На відкриття довгоочікуваного мостопереходу завітали сотні жителів і гостей Херсона. На шляхопроводі були проведені динамічні іспити з метою заміру деформації мосту при великих навантаженнях.

Цей етап випробувань пов’язаний з визначенням характеристик споруди. На шляхопровід було запущено 4 вантажівки які мали в середньому по 34 тонни кожна, а першими, за світовою традицією, проїхали карети швидкої допомоги. З цією подією Херсонщина стала і рекордсменом. У спорудженні шляхопроводу було використано найсучасніші технології та забетоновано першу в Україні 100 метрову захватку плити автопроїзду.

Тож херсонський шляхопровід, за ініціативою підрядної організації «УкрАтомЭнергоБуд», увійшов в Книгу рекордів України у категорії «Будівництво, розміри». Традицію перерізати стрічку на відкритті нового об’єкту, замінили на акцію озеленення території-кожен охочий міг доєднатися і посадити дерево.

Багато з херсонців вважають це будівництво історичним, тож під час заходу їх переповнювали емоції. Особливо раділи жителі Таврійського мікрорайону. На цьому будівництво шляхопроводу не зупиняється. Роботи ще багато, і в планах – добудова другого з‘їзду шляхопроводу. А зараз жителі міста вже можуть користуватися першою чергою мосторепеходу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН