Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учні закладів освіти Таврійської громади долучились до Міжнародного мовного конкурсу

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Таврійської міської територіальної громади. У повідомленні йдеться про наступне:

«26 січня стартував ІІІ (обласний) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. До мовного заходу в якості учасників долучилися троє учнів закладів освіти Таврійської міської ради.

Конкурс імені Петра Яцика має на меті забезпечити всебічний розвиток і функціонування української мови, сприяти утвердженню її статусу як державної, піднесенню престижу української мови серед молоді.

Інтелектуальне змагання відбулося в дистанційному форматі на платформі Zoom спільно для учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійно-технічної освіти та студентів закладів вищої освіти і закладів фахової передвищої освіти. 

До ІІІ (обласного) етапу визначення кращих знавців рідної мови увійшли учні закладів освіти Таврійської міської ради: Ільницька Єлизавета, учениця 6 класу Кам’янської гімназії, Григорчук Аріна, учениця 7 класу Ліцею №2 та Воробйов Віктор, учень 10 класу Ліцею №1. Протягом трьох годин учасники Конкурсу виконували завдання, аби перевірити свій рівень володіння українською мовою».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН