Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрився перший навчально-практичний центр з обробки деревини (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку депутатки Херсонської обласної ради Вікторії Гавренкової. У повідомленні йдеться про наступне:

«Днями завітала на відкриття першого на Херсонщині навчально-практичного центру з деревообробки у Вищому професійному училищі №2 міста Херсона.

Це не перший мій візит до цього навчального закладу, але щоразу не перестаю захоплюватися колективом закладу. Новий навчально-практичний центр з деревообробки на базі ВПУ №2 – потужний, сучасний цех з надзвичайною кількістю модернового обладнання. Та разом з тим, викладачі навчають студентів паралельно працювати як на новому обладнанні, так і на їх попередниках. Така методика викладання розширює спектр навиків та вмінь випускників закладу.

Та найважливішим для мене став не лише факт відкриття навчально-практичного центру, але й те, скільки для цього було докладено зусиль керівництвом закладу. Адже Вище професійне училище №2 міста Херсона перемогло у відбірковому конкурсі в рамках програми підтримки закладів професійної освіти України, щодо створення сучасних навчально-практичних центрів.

Загальна вартість проекту склала понад 2,4 млн. гривень, з яких 1,7 млн. гривень – кошти з державного бюджету, 732 000 гривень співфінансування з коштів громади міста Херсона, а решта – за рахунок спеціального фонду училища.

І ця подія, особливо на фоні скорочення кількості професійно-технічних закладів освіти, ще раз доводить – залишаться працювати ті, які розвиваються, удосконалюються і роблять від себе усе залежне».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН