Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонських вишах зросте кількість стипендіатів

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Гарні новини для студентів!

Відбулося засідання стипендіальної комісії, на якому мали змогу з радістю повідомити студентському загалу про повернення ліміту стипендіатів на рівні 40-45% замість затвердженого в грудні 2021 року ліміту 30-35%. Відповідне рішення Уряду було прийняте 26 січня 2022 року.

Радіємо, що студентоцентриський підхід переміг і разом зі збільшеними розмірами стипендії маємо збережений рівень лімітів стипендіатів.

Дякую проректорці Дар’ї Мальчиковій, головній бухгалтерці Ірині Поповій та деканам факультетів, студактиву за злагоджену роботу.

Отже, комісія затвердила рейтинги та реєстри для призначення академічних стипендій студентам І-IV курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, І-ІІ курсів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми навчання.

Щодо другого питання – затвердження кандидатур студентів на отримання стипендій Президента України та Кабінету Міністрів України, то тут теж приємні новини. Як розповів проректор Сергій Кузнецов, у цьому році збільшився розмір таких стипендій. Так, стипендія Президента України становитиме 4400 гривень (раніше – 2720 грн.), а Кабінету Міністрів України – 4000 гривень (раніше – 2480 грн.).

Присутні на стипендіальній комісії проголосували за 5 кандидатур студентів на отримання стипендій. Вітаємо:

– Ібадзаде Сєма Нізамі, студентку педагогічного факультету (стипендія Президента України);

– Корягіну Анастасію, студентку факультету комп’ютерних наук, фізики та математики (стипендія Президента України);

– Мезіну Аліну, студентку факультету бізнесу і права (стипендія Президента України);

– Гладиш Ярославу, студентку факультету комп’ютерних наук, фізики та математики (стипендія Президента України);

– Гаврилюк Тетяну, студентку педагогічного факультету (стипендія Кабінету Міністрів України).

Але й це ще не все! Сьогодні відбулося засідання комісії по відрахуванню та переведенню студентів, де розглядалося питання про переведення здобувачів ІІ, ІІІ та ІV курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання на вакантні місця за кошти державного бюджету.

Комісія одноголосно проголосувала за переведення на бюджетні місця 13 студентів-контрактників, які продемонстрували гарні результати в навчанні. Вітаємо!».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН