Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському виші обговорили питання профорієнтаційної роботи

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського. У повідомленні йдеться про наступне:

«Відбулася робоча нарада з директорами фахових коледжів, які є структурними підрозділами Херсонського державного університету.

У нараді взяли участь перший проректор Сергій Омельчук, проректори – Дар’я Мальчикова, Максим Вінник, Сергій Кузнецов та Наталія Кушнір, керівники відділів та служб ХДУ, деканеса педагогічного факультету Любов Петухова. А також представники відокремлених структурних підрозділів ХДУ. Зокрема, директор Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського Андрій Костюк та директорка Генічеського фахового коледжу Галина Толубець.

Питання, яке є дискусійним і жваво обговорювалося, – це увідповіднення фінансових документів, зокрема штатних розписів коледжів, приведення їх у відповідність до нормативних документів для спрямування до Міністерства освіти і науки України на затвердження.

Визначені основні дедлайни, створена робоча група, під головуванням першого проректора Сергія Омельчука та за участі проректора Максима Вінника (заступник голови робочої групи), директорів коледжів, їх заступників, та головних бухгалтерів усіх трьох освітніх закладів. Робоча група має відпрацювати та узгодити необхідні документи і протягом лютого закрити це питання.

Звертаючись до представників структурних підрозділів, навів приклад співпраці ХДУ з міністерством та створення прозорої системи розподілу бюджетного фінансування, яке ми отримуємо виключно за формульним методом. В університеті визначена структура, вона відкрита, обговорюється, є чітке розуміння який процент фінансування йде на заробітну плату, на розвиток, на комунальні послуги. Запропонував всебічну підтримку з боку університету по всіх питаннях, бо ми є єдиною командою з коледжами.

Наступне питання, яке обговорили – це профорієнтаційна робота, її заходи мають бути продуманими і сприяти співпраці між коледжами та університетом. Дав доручення профільному проректору Сергію Кузнецову спільно із директорами та профільними заступниками коледжів з виховної роботи відпрацювати протягом тижня прийнятну систему профорієнтації, яка б дала змогу випускникам коледжів мати мотивацію вступати на різні освітні програми університету, в тому числі на скорочений термін.

Третє питання – організація освітнього процесу в коледжах з урахуванням епідеміологічної ситуації.   Як проінформували представники структурних підрозділів, Берислав навчається в очному режимі, Генічеськ – у дистанційному. Всі необхідні документи, які регламентують ці питання, в наявності.

Підсумовуючи сьогоднішнє зібрання домовилися, що робоча група протягом двох тижнів відпрацьовує фінансові документи, готуємо спільний план профорієнтаційної роботи. Результати  буде представлено на ректораті 14 лютого».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН