Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор херсонського вишу розповів про розвиток університету у 2021 році (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

2021 рік був роком нових можливостей для Херсонського державного університету.

Виш відзначив 104-ту річницю заснування, спрямувавши всі зусилля колективу, студентів на втілення кращих практик, нових технологій, відкриття нових сучасних аудиторій та лабораторій, розвиток інфраструктури.

Ректор вишу Олександр Співаковський визначає такі знакові події для закладу: «Ми розвиваємося дуже потужно. Я б виділив наступні ключові контексти, які  були втілені в 2021 році.

Це – подальший розвиток інклюзивного середовища: підйомники у головному корпусі, будівництво ліфту у 5 корпусі, створення сучасних  лабораторій, санітарних кімнат, які побудовані за стандартами, змагання спортсменів з інвалідністю у басейні. Наш університет є важливою частиною економічної, культурної, соціальної екосистеми міста та області.

У 2021 році ми продовжили працювати в рамках Університету третього покоління, розроблені сертифікатні програми з підвищення кваліфікації педагогів (фестиваль у СОТ «Буревісник»), успішно працював Центр тестування на знання державної мови, а проєкт з навчання безпечному дитячому харчуванню ХАСР став знаковим і актуальним для Херсонщини».

Подією стало відкриття напередодні новорічно-різдвяних свят сучасної аудиторії — класу Нової Української Школи на педфакультеті. До спільноти лікарів регіону поступово приєднуються медики факультету ХДУ.

«Ми продовжуємо працювати над розвитком медичного факультету, відкриваємо з сучасним обладнанням нові лабораторії, нещодавно відбулася презентація обладнання (300 тис. грн.). Знаково, що в 2021 році  на медфакультеті відбулося складання ЄДКІ, КРОК та КРОК-2, відбувалися зустрічі з відомими лікарями — Євгеном Комаровським, Ольгою Богомолець.

Ми розуміємо, що готувати ми можемо якісно лікарів у нас в університеті.  Підтвердження — успішна здача тесту КРОК. Англійський варіант здали 100%, а український національний тест близько 80%. Це означає, що на медичному факультеті правильно поставлені відповідні процеси, діти навчаються. Я дуже сподіваюсь, що це буде гарна генерація нових лікарів, які будуть далі забезпечувати здоров’я людям, які проживають в Херсоні і Херсонській області», — підкреслив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.

У 2021 році у виші розвивалася й інфраструктура, були створені власні цифрові сервіси: ХДУ-24, ХДУ у Дії.  Виш продовжує покращувати та оновлювати і паркове містечко, в якому полюбляють відпочивати  і проводити час городяни. Так, у 2021 році з’явилася Дошка пам’яті Олександру Берешу, знак «Лайк», ставок, освітлення тощо.

«Ми далі розвиваємось, розбудовуємо нашу інфраструктуру заради того, щоб діти, які закінчують наші школи, мали можливість отримати гарну, якісну освіту тут в Херсоні і не від’їжджали, бо ми розраховуємо на молоде покоління, яке буде далі розбудовувати наше рідне місто Херсон і Херсонську область», — підсумував Олександр Співаковський, ректор ХДУ.

Колектив Херсонського державного університету вітає всіх з новорічними та різдвяними святами.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН