Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Громадській раді Нової Каховки обговорили актуальні питання для місцевих жителів (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У Новій Каховці Громадська рада при виконкомі провела своє перше засідання у 2022 році.

Цього дня зібралися активні діячі, які створюють зв’язок між державними органами та громадськістю.

Розпочався захід із щедрівок : дитячий колектив «Джерельце» зі своїм наставником Олександром Ліпкою  заспівали і побажали успішного нового року.

Міський голова Володимир Коваленко розповів про торішні проблеми і досягнення та очікування на 2022 рік.

На порядку денному стояло три питання. Найбільш хвилюючим із них цього дня стала організація харчування дітей у закладах освіти Новокаховської територіальної громади. Справа в тому, що з початку 2022 року по всій Україні запрацювали нові нормативи харчування дітей у закладах освіти. За вимогами, крім належної логістики і контролю за харчуванням, школи і дитсадки мають бути обладнані сучасними харчоблоками. Переосмислення потребує і меню. Воно має бути корисним і смачним. Втім, не все так просто.

За баченням ініціаторів нової системи харчування  шкільне меню має містити менше солі і цукру. У раціоні дітей повинні переважати насичені клітковиною фрукти і овочі.

Значного оновлення потребують і харчоблоки. За останні кілька років з міського бюджету були закуплені нові плити і холодильне обладнання для навчальних закладів, робилися ремонти. Крім того, дві школи – восьма і десята – взяли участь в урядовій програмі «Спроможна школа» і отримали частину фінансування на нові харчоблоки. Зміни відбуваються, але цього не достатньо. За попередніми розрахунками міського відділу освіти, лише на один заклад потрібно близько 1 мільйона гривень аби повністю відповідати новим вимогам. Тож, питання чи зможуть у Новій Каховці знайти додаткових кілька десятків мільйонів у міському бюджеті – поки лишається відкритим.

Також обговорили і стан спортивних майданчиків, які розташовані  майже в кожному дворі громади і надали рекомендації міському керівництву щодо поліпшення їхнього стану.

Важливо коли влада співпрацює з громадськістю і об’єднуючи зусилля впливає на розвиток громади. Плани на рік  вже визначені тож співпраця допоможе  в їх реалізації.

Детальніше – в сюжеті телестудії «Український Південь»:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН