Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярів Бериславщини запрошують до участі в конкурсі на кращу годівничку

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Національного природного парку «Кам’янська Січ». У повідомленні йдеться про наступне:

«Восени багато птахів відлітає в теплі краї.

Бояться вони не холоду та морозу. Голод збирає перелітних птахів у далеку дорогу. З настанням зими зменшується кількість насіння і плодів. У холодну пору впадають у сплячку різні комахи, ховаються дрібні тварини. Нема поживи для ластівок, граків, шпаків, солов’їв, лелек.

Вони змушені відлітати у теплі краї. Навесні повернуться, щоб дати потомство.

Частина птахів залишається зимувати і прекрасно справляється з суворими морозними зимами наших широт, але їм складно добувати собі їжу. Тому взимку вони особливо потребують допомоги від людини. Адже врятувати птахів дуже просто – встановити годівнички і поповнювати їх кормом. Для людини це просто крихта хліба, зернятко чи насінина – а для птаха це врятоване життя. Не залишаймося байдужими.

За підтримки депутата Херсонської обласної ради Ігоря Йосипенка,  Національний природний парк «Кам’янська Січ» оголошує конкурс на «Найкращу годівничку» для порятунку птахів взимку. До участі в конкурсі запрошуються учні закладів загальної середньої та дошкільної освіти Новорайської та Милівської об’єднаних територіальних громад на території яких знаходиться Національний парк.

Конкурс проходитиме з 11 по 21 січня поточного року. Від кожного закладу  потрібно виготовити не менше п’яти годівничок. Журі, до складу якого ввійдуть депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко, директор НПП «Кам’янська Січ» Сергій Скорик,  представники Бериславської районної ради та Бериславської районної державної адміністрації визначать три заклади, які виготовлять найкращі годівнички. Школи-переможці будуть нагороджені цінними подарунками від спонсора заходу – депутата Херсонської обласної ради Ігоря Йосипенка.

  

Після закінчення конкурсу всі годівнички будуть встановлені співробітниками на території Національного природного парку «Кам’янська Січ».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН