Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Командир угрупування військ «Південь» відвідав нацпарк «Кам’янська Січ» (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку депутата Херсонської обласної ради від партії Європейська Солідарність Ігоря Йосипенка. У повідомленні йдеться про наступне:

«Давня дружба поєднує нас з бійцями угрупування військ «Південь».

Традиційно, вітаючи їх 6 грудня зі святом Збройних Сил України, запросив командира угрупування військ «Південь», генерал-майора Андрія Соколова відвідати нашу історичну пам’ятку на березі Каховського водосховища Бериславщини – «Кам’янську Січ». Тож цього тижня  зустрічали наших військовослужбовців разом з директором Нацпарку «Кам’янська Січ» Сергієм Скориком та відомим істориком, краєзнавцем Андрієм Лопушинським.

Попередня посада Андрія Соколова, яка зробила його широко відомим – командир 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Така зустріч важлива, з точки зору повернення до витоків та усвідомлення нашого національного коду, патріотичного виховання бійців на реальних прикладах вітчизняного героїзму. Адже Кам’янська  Січ – єдина на теренах України січ, що збереглась для сучасників, що має автентичні речі, за якими можна вивчати  історію козацтва.

Провели для Андрія Соколова екскурсію історико-культурною пам’яткою, показали місце поховання кошового отамана Костя Гордієнка, вшанувавши його пам’ять. Це була надзвичайна екскурсія, адже козацькими стежками проходив справжній воїн, який нині разом з бійцями угрупування військ «Південь» оберігає спокій нашої держави та боронить Україну на сході. Окрім історико-культурної екскурсії, відбулася і пізнавальна екскурсія краєвидами Нацпарку. Адже Херсонщина і, зокрема,  Нацпарк «Кам’янська Січ», який знаходиться на території Милівської та Новорайської громад, – надзвичайно красивий. Ми хотіли, щоб всі ці краєвиди побачили ті, від кого залежить, чи буде мирною ця земля.

В результаті такої взаємодії відбулась і наша зустріч щодо подальшої співпраці. Ми обговорили, що на даний момент буде вивчене питання щодо створення елементів сучасного шеврону, аби в нашій армії  поєднувались елементи історії і сьогодення. Домовились про співпрацю, про історико-патріотичні зв’язки. Дуже вдячний Андрію Соколову за увагу та відзнаку за співпрацю та підтримку, яка  зберігатиметься в музеї «Кам’янської Січі».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН