Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Американські журналісти досліджували ситуацію на Херсонщині

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку херсонського журналіста Тараса Бузика. У повідомленні йдеться про наступне:

«На Дамбі з журналістами із  радіостанції «National Public Radio».

Всю п’ятницю провів разом з американськими журналістами із  радіостанції «National Public Radio». Інтерв’ю, спілкування, виїзд на Дамбу Північно-Кримського каналу.

Американських журналістів цікавила інформація щодо ситуації у прикордонній з окупованим Кримом Херсонщині. Чи готова Херсонщина дати відсіч ворогу, які настрої у населення. Навіщо ми будували дамбу, чим відрізняється Україна 2014 року від України 2022 року. Чому РФ окупувала Крим, про готовність нашої територіальної оборони тощо… І ще багато питань і відповідей, простого спілкування і звичайного роз’яснення, що відбувається і чому.

Так, не всі в США розуміють, що в Україні війна, а не конфлікт. Також дуже багато інформації американці  беруть з одного джерела… і зрозуміло, воно не українського походження. Тому намагався розвіювати міфи, знищувати стереотипи та говорити правду.

Подяка американським журналістам, що вони захотіли розібратися і особисто побачити, що відбувається в південній Україні. Також з американськими колегами спілкувалися  ректор ХДУ Олександр Співаковський, Микола Ставицький, Ібрагім Сулейманов та голова ХОДА2016-2019 роки Андрій Гордєєв.

Особисто подякував журналістам за їх працю і через них подякував адміністрації США за військову допомогу Україні».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН