Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині працюють над відновленням діяльності рибних підприємств

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку заступника голови облдержадміністрації Миколи Якименка. У повідомленні йдеться про наступне:

«Сьогодні знову зустрівся з представниками підприємств Херсонщини, які займаються промисловим рибальством.

Нагадаю, нещодавно підприємці звернулися з проханням посприяти у вирішенні низки проблем, через які, наразі, вони не мають змоги здійснювати свій промисел. Зокрема, і досі не встановлено ліміти на вилов риби на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» та не затверджено режим промислового  рибальства.

Наразі рибні підприємства не працюють в звичному режимі, а об’єми вилову значно зменшилися. Як наслідок маємо збитки та масові звільнення працівників, які залишилися без заробітної плати, що становить загрозу для подальшого розвитку цієї галузі в області.

Аби вирішити проблему, як і обіцяли з народним депутатом Павлом Павлішем та профільним Департаментом облдержадміністрації ми продовжили роботу у цьому напрямі. Як з’ясувалося, у жовтні 2021 року науково-технічною радою Національного природного парку «Нижньодніпровський» було вирішено, що ліміти на спеціальне використання природних ресурсів у межах парку на 2022 рік необхідно залишити на рівні минулого року, тобто в рамках прогнозу допустимого спеціального використання водних ресурсів загальнодержавного значення, затвердженого Міндовкілля для цього водного об’єкту.

Відповідне подання працівники парку вже направили на Міністерство для узгодження. Тож, чекаємо на відповідь. Питання тримаємо на контролі. Зі свого боку команда обласної державної адміністрації зробить все можливе, аби вже найближчим часом рибні підприємства Херсонщини відновили свою діяльність».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН