Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор київського вишу розповів про досягнення університету за 2021 рік

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Київського національного університету ім. Т. Шевченка Володимира Бугрова. У повідомленні йдеться про наступне:

«На жаль, 2021 рік відзначився як період навчання «онлайн». Взаємодіючи зі студентами переважно «через монітор», ми перестали їх бачити наживо, бути з ними у безпосередньому контакті. А втім, ми все одно продовжуємо пишатися їхніми здобутками.

Саме у 2021 році ми з великою радістю вітали команду Taras Shevchenko National University of Kyiv з 3 місцем на Міжнародній олімпіаді з теоретичної фізики 2021, участь у якій взяли 276 команд. Наша збірна змогла перевершити результат команд зі Стенфорду, Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, Кембриджу, МФТІ, Берклі, Принстону, Колумбії та багатьох інших досвідчених конкурентів.

2 «срібні нагороди» 14-ої Міжнародної Олімпіади з Астрономії та Астрофізики (IOAA2021) здобули студенти 1 курсу фізичного факультету КНУ.

Традиційно студенти Університету взяли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування ІСРС-2021, третій етап якої прирівняний до півфіналу Чемпіонату світу з програмування формату АСМ ІСРС.  Право участі у третьому етапі отримали 4 команди студентів факультету комп’ютерних наук та кібернетики #КНУ, дві з яких вибороли призові місця.

Цьогоріч саме наші студенти презентували Україну впродовж тижня освіти та культури на найбільш масштабній світовій виставці досягнень людства — ЕКСПО-2020 в ОАЕ. Команди НН Інституту журналістики та історичного факультету створили мотиваційні ролики про відомих вихідців з України, які підкорили світ. Їхні роботи високо оцінили представники США, Японії, Італії, Саудівської Аравії та інших країн. Представники Українського павільйону та Консульства України в ОАЕ відзначили, що саме проєкти студентів КНУ допомагали формувати позитивний імідж держави та розвивати її туристичний бренд.   

Влітку увесь Університет вболівав за нашу випускницю Дар’ю Білодід, яка виборола для України олімпійську бронзу з дзюдо.

А студентки НН ІМВ, факультету психології та курсантки ВІКНУ довели, що футбол – це й жіноча справа. Вони представляли Україну на Чемпіонаті світу з мініфутболу та отримали срібло в Чемпіонаті України з футболу серед жіночих клубів Першої ліги сезону 2020/2021 рр.

У всеукраїнських та міських змаганнях та інших спортивних заходах упродовж 2021 року взяли участь 720 студентів і викладачів і здобули нам чимало перемог та призових місць з плавання, кікбоксингу, волейболу, футзалу, спортивної аеробіки тощо.

Наші студенти здобули перемогу у Київському міському етапі Всеукраїнської конкурсної програми «Кращий студент України» в номінаціях «Краща студентка-науковиця Києва», «Кращий студент-громадський діяч Києва», «Краща студентка-аналітикиня».

Насправді перемог і досягнень наших студентів набагато більше, ніж може вмістити допис у соціальних мережах, тож буду щиро радий прочитати про успіхи наших здобувачів освіти у коментарях. Щиро вдячний нашій активній молоді, науковим керівникам, тренерам і наставникам за досягнення, якими ми усі пишаємося».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН