Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На мостопереході у Херсоні зафіксовано новий рекорд України (фото)

24 серпня відбулося відкриття першого з’їзду першого пускового комплексу шляхопроводу ХБК-Таврійський. Ганна Крисюк, генеральна директорка «Книги рекордів України» повідомила на заході про встановлення нового рекорду України у категорії «Будівництво. Розміри»: «Під час будівництва шляхопроводу для зменшення транспортного навантаження у місті Херсон виготовлена та встановлена найдовша в Україні монолітна постнапружена балкового типу плита в рамках програми «Велике будівництво» під егідою Президента України. Зафіксовані результати: загальна довжина плити — 100 метрів. Рекорд України вважаємо встановленим!».

Диплом було передано президенту України Володимиру Зеленському, а також вручено голові Херсонської обласної державної адміністрації Сергію Козиру, представникам Інституту комплексного проєктування об’єктів будівництва — генеральному директору Івану Вуйтовичу, головному інженеру проєкту Андрію Фалю та головному інженеру Юрію Литоцькому.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир привітав усіх присутніх з Днем незалежності: «Це дійсно найважливіше для нашої держави свято. Дуже радий, що саме в цей день ми зробили для себе такий подарунок. Минулого року за ініціативи Президента України ми зустрічалися і отримали завдання максимально швидко збудувати шляхопровід і дати проїзд автомобілям. В листопаді 2020 року були виділені кошти на будівництво першої черги у розмірі 300 млн грн., а в липні прийшов наступний транш — 350 млн. Вже завтра ми починаємо будівництво другого з’їзду. Я думаю, що ми збудуємо його в максимально короткі терміни. Тут присутні і підрядники, і технагляд, і інструктори. Тому шляхопровід перевірений. Так, будуть деякі незручності щодо організації дорожнього руху, але ми з поліцією над цим працюємо. Зараз розроблена тимчасова схема, щоб максимально розвантажити виїзд людей з мікрорайону Таврійський. Попрацюємо над освітленням та над роботою світлофора разом з мером міста. Це дійсно перша в Україні прогонова заливка довжиною 100 метрів».

Сергій Козир також додав, що за ініціативи Президента України зараз проходить озеленення нашої держави, тому всіх журналістів запросив до висадки 30 дерев, які символізують 30-річчя незалежності нашої країни: «Одне з дерев отримає назву в честь програми — «Зелена Україна», тому, гадаю, що в подальшому висадка дерев буде трендом при відкритті будь-якого об’єкту».

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко підкреслив: «За 30 років незалежності збудовано дуже мало об’єктів, які б привертали увагу херсонців. Я дуже сподіваюся, що це наш не останній рекорд. Президент оголосив нову ініціативу – про будівництво заводів на території області. Я впевнений в тому, що ми спільно попрацюємо над цим проєктом».

Міський голова Ігор Колихаєв звернувся до команди робітників: «Я хочу подякувати усій команді, яка брала безпосередню участь у будівництві. Надалі разом з командою та головою обласної ради ми будемо підтримувати будь-які ініціативи, які працюватимуть для нашого міста та його жителів».

Зараз для руху транспорту відкриті дві смуги — по одній в кожен бік.


Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН