Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проводять спеціальне розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком на виробництві

Наказом Головного управлінням Держпраці у Херсонській області утворено комісію та організовано проведення спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, який стався 03.08.2021 на території Павлівської експлуатаційної дільниці Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, з машиністом насосної установки Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра. У рамках спеціального розслідування, 12.08.2021, голова комісії Такмаков В.В. — головний державний інспектор сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Головного управління Держпраці у Херсонській області разом з членом комісії, страховим експертом з охорони праці відділу профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області Діденком В.П., серед присутніх представників Павлівської експлуатаційної дільниці Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, провели нараду щодо питань створення й просування культури охорони праці, а отже, попередження та уникнення випадків захворювання чи загибелі працівників на робочих місцях, під гаслом: «Передбачити, готуватися та реагувати на кризи – інвестуємо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

Такмаков В.В. розповів присутнім, що у 2021 році Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи за тематикою, що присвячена залученню потенціалу елементів системи безпеки та здоров’я на роботі (БЗР), визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187) . Також, зазначив, що перед роботодавцями та працівниками, постали безпрецедентні виклики, пов’язані з пандемією COVID-19, та численні наслідки, які він спричинив у сфері праці. Пандемія торкнулася майже кожного аспекту сфери праці – від ризику передання вірусу на робочих місцях до ризиків безпеки та здоров’я на роботі.

Діденко В.П. надав аналіз рівня виробничого травматизму в Україні та Херсонській області за 2019-2020 рік та І півріччя 2021 року та розповів  що система державного соціального страхування України складається з: пенсійного страхування, страхування з тимчасової втрати працездатності, страхування на випадок
безробіття та страхування від нещасного випадку на виробництві. Також, повідомив, що передбачається запровадити обов’язкове медичне страхування та окрім державного (обов’язкового) соціального страхування, в Україні здійснюється і недержавне (добровільне) соціальне страхування через недержавні пенсійні фонди, страхові компанії та банки (шляхом відкриття пенсійних рахунків).

Серед присутніх виступали: Грабовецький В.А. – начальник Павловської експлуатаційної дільниці Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра та Кодинський П.П. – інженер з охорони праці І категорії Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, які розповіли, що головна мета управління охороною праці є створення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці, покращення виробничого побуту, запобігання травматизму і профзахворюванням тому з метою забезпечення дотримання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, адже ст. 43 Конституції України гарантує кожному працівнику належні, безпечні і здорові умови праці, на робочому місці в кожному структурному підрозділі підприємства створюються умови праці відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та забезпечується  функціонування системи управління охороною праці.

Гу Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН