Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся брифінг щодо внесення змін до Податкового кодексу України (відео)

В головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся брифінг щодо чинності Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового( спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Що ж таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування? Розповів в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим:

“Одноразове спеціальне добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування громадянином активів, розміщених на території України та, (або) за її межами, якщо такі активи були одержані ( набуті) таким громадянином за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування ( отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені ( не в повному обсязі) податки і збори відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних договорів.
Хочу зробити акцент на тому, що подання декларації є правом громадянина, а не обов’язком!”

Для отримання зазначених державних гарантій громадянину необхідно не лише подати декларацію, а й сплатити у повному обсязі суму збору за результатами поданої спеціальної декларації. Якщо ж податок не буде сплачено до бюджету, або сплачено не в повному обсязі, то декларація буде вважатися неподаною, а державні гарантії не буду поширюватися на такого громадянина і його активи.
Декларація буде підписуватися тільки в електронному варіанті.

“Ось це як раз і наша задача, щоб будь-який процес декларування та спілкування з податковою службою був максимально спрощений. Чому ми йдемо до електронного спілкування? Початок, старт – це отримання електронного підпису, маєш доступ до закритої частини електронного кабінету, спілкуєшся онлайн, дистанційно, економлячи час та ресурси. Але вся консультаційна допомога, від особистого контакту, модератора, онлайн зв’язку – все це наша відповідальність і воно буде, однозначно, на найвищому рівні.”

У такий спосіб держава надає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це унікальна можливість вийти на новий рівень аби рухатися далі. Це чудовий шанс для тих, хто отримував зарплату в конверті, працював без оформлення трудових відносин або ж отримував іноземні доходи.

Деклараційний період триватиме з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН