Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні триває перевірка якості харчування у закладах освіти

Зовсім скоро почнеться новий навчальний рік 2021-2022. Тому наразі одним із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є здійснення контролю за виконанням санітарного законодавства та законодавства про харчові продути в освітніх закладах.

Головне управління активно співпрацює з органами місцевого самоврядування в напрямку приведення у відповідність закладів освіти у належний стан відповідно до чинних норм законодавства.

Так, спеціалісти Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області у складі комісій проводять обстеження освітніх закладів, які знаходяться на території міста Херсону, за двома напрямками: санітарно-технічний стан закладу в цілому, та напрямок безпечності харчових продуктів.

Сьогодні до комісійного обстеження залучили місцевих представників ЗМІ.

Як зазначає начальник Херсонського управління Марина Малахова:

“В першу чергу, перевіряємо санітарно-технічний стан закладів, тобто школи повинні бути пофарбовані, вимиті, безпечні, комфортні та повністю готові до приймання діток. Особливу увагу приділяємо харчуванню й стану харчоблоків. Якщо раніше до складу комісії входили лише фахівці напрямку санітарного законодавства, то в цьому році вперше залучені фахівці з безпечності харчових продуктів, які окремо ретельно обстежують приміщення, де харчові продукти проходять шлях від їх доставлення з продовольчих баз до приготування блюд і роздавання готової їжі. Питання реформування харчування на особистому контролі Першої Леді та нашого Президента. І я особисто працюю більш наполегливо в напрямку безпеки харчування дітей.”

З початку проведення комісійних обстежень Херсонським управлінням вже перевірено 30 міських шкіл. Здебільшого зауваження у фахівців управління є до того, що в навчальних закладах або ще не починали заплановані ремонтні роботи, або ці роботи знаходяться в процесі виконання. Завданням для закладів освіти є закінчити ремонт до початку навчального року.
За результатами проведеної роботи керівникам шкіл та Управлінню освіти Херсонської міської ради надаються акти готовності, де зазначаються недоліки, які визначені спеціалістами управління.


На наступному тижні фахівцями Херсонського управління Головного управління Держпродспоживслужби у складі комісій буде перевірено ще 31 школу. Після чого міський голова та Управління освіти Херсонської міської ради отримають інформацію про результати проведення обстежень, де будуть зазначені також рекомендації щодо усунення невідповідностей.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН