Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні литовські фахівці поділилися досвідом реформування галузі дитячого харчування

В рамках реформування системи дитячого харчування у Херсоні відбулась презентація досвіду у цій сфері литовської фірми ТОВ “Понтем УА”, що надає професійні послуги з організації громадського харчування в школах, дитячих садках, лікарнях, державних та приватних підприємствах Литви, Латвії, Молдови та України.

Захід відбувся за участі міського голови Ігоря Колихаєва, в.о заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлани Чепіги, власника литовського підприємства ТОВ “Понтем ІА” Ірмантаса Норкуса та заступника голови правління ГО Балтійсько-Чорноморського економічного форуму Володимира Макухи.

Ірмантас Норкус приїхав до Херсона на прохання міського голови, який зараз вивчає організацію громадського харчування у різних містах та країнах.
Багаторічний досвід ТОВ “Понтем УА” базується на європейських підходах до якості продуктів та стандартів харчування, інноваційних технологіях, а також унеможливлює корупційні складові.
«Наше завдання сьогодні підняти рівень харчування дітей в освітніх закладах міста, покращити якість продуктів, які споживатимуть школярі та вихованці дитячих садків. А також залучити до постачання місцевих виробників та, прибравши корупційну складову та надзвичайно високі націнки, зекономити бюджетні кошти», – зауважив під час презентації Ігор Колихаєв.

Міський голова зауважив, що найближчим часом буде вивчено литовський досвід у цій сфері для прийняття остаточних рішень. Окрім того, Ірмантас Норкус представив електронну систему контролю за харчуванням дітей ТОВ «Понтем УА», що охоплює також безпекову функцію та функцію контролю за учнівським гаманцем.

Довідка. Свою діяльність компанія Pontem розпочала у 1946 році у Вільнюсі, поступово розвиваючись та займаючи провідні позиції у сфері громадського харчування та гуртової торгівлі на ринках Литви, Латвії та України. Компанія успішно впроваджує інноваційні технології та залучає інвестиції Європейського Союзу. Дізнатися більше про компанію можна за посиланням pontem.com.ua.

Херсонська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН