Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

 Відбувся VIII регіональний форум адвокатів Херсонщини «Таврійські зорі» (фото)

У Херсоні  пройшов  VIII регіональний форум адвокатів Херсонщини «Таврійські зорі», – повідомляє інформаційне видання Український Південь”. 

Захід  важливий для адвокатської спільноти півдня України.

Серед експертів і спікерів – це відомі адвокати з Києва, Харкова.  

Голова ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна розповіла:

«Цей форум було започатковано разом з Асоціацією адвокатів України ще в 2013 році. Ми дуже раді, що реалізували цю ідею і почали проводити щороку форум з найактуальніших питань, які турбують юридичну спільноту країни.

Сьогодні ми  спілкуємся  з нашими відомими серед адвокатської спільноти країни спікерами. Серед них — Віктор Кобилянський — директор центру земельного права Асоціації адвокатів України. Тема його презентації — «Актуальні зміни в земельному законодавстві».

Для юристів і для пересічних громадян не секрет, що зміни в земельному законодавстві турбують українців декілька останніх років. Тому сьогодні ми дізнаємося і про судову практику, і про сучасні виклики, які мають прийняти адвокати, надаючи правову допомогу громадянам в земельних питаннях. Гадаю, що це буде дуже корисно для захисту прав людини в такий непростий час».

Ще один зі спікерів — заслужений юрист України, доктор юридичних наук, адвокат Олександр Дроздов.

Він висвітлює  питання судової практики касаційного кримінального суду щодо визнання доказів недопустимими у зв’язку з істотним порушенням прав людини.

«Думаю, що з актуальністю цієї теми дуже важко дискутувати. Вона була і, на жаль, залишається актуальною навіть в країні, яка крокує до Європи», — зазначила Інна Мокіна.

Надання правової допомоги в пенсійних справах останнім часом стало новим викликом для адвокатури, тому що раніше люди не дуже часто зверталися з такими питаннями.


«Проте сьогодні кожного дня ми стикаємося з проблемами пенсіонерів і кожного дня ми маємо їм допомогти. Проте пенсійне законодавство також зазнає багато змін і не стоїть на місці».

Тому тема презентації одного із членів ради адвокатів Херсонської області присвячена саме захисту у справах пенсійних. «Вишенька на торті — презентація нашого київського експерта, яка є і експертом-почеркознавчем і експертом-лінгвістом Людмили Фраймович.

Тема її  доповіді – почеркознавча та лінгвістична експертизи, які найчастіше проводяться комплексно, даючи відповіді й на такі додаткові питання: незважаючи на те, що текст виконаний особою, чи є вона автором цього тексту? Чи не виконувався цей текст під диктуванням? Це дуже важливі питання як і в кримінальному праві, так і в цивільному», — прокоментувала  голова ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна.

 

Географія спікерів — Київ та Харків.

«Адвокати — виключно з Херсона та області. На жаль, ми обмежені карантинними умовами , тому пріоритет ми ставимо підвищення кваліфікації регіону.

До того часу, коли не було карантину, ми завжди залишали в резерві близько 200 місць для гостей. Проте сьогодні така ситуація неможлива, тому що ми маємо розраховувати на необхідну кількість осіб з урахуванням площі залу та кількості місць.

До нас приїхали представники районів міста та області — з Високопілля, Голої Пристані, Каховки, Берислава. У адвокатів є гостре бажання спілкуватися, ділитися досвідом», — зауважила Інна Мокіна.

 

Голова ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна  побажала всім учасникам форуму «Таврійські зорі» –  розвитку та   інтелектуального збагачення.

 

 

 

 

Автор – Марина Азізова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН