Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська адвокат написала книгу про таємниці професії (Відео)

Стати юристом Інна Володимирівна Мокіна вирішила років у 14. На таке рішення вплинула …кінострічка «Двоє у місті». Після перегляду вона вирішила, що зможе реалізувати себе, допомагаючи людям. На випускницю із «золотою» медаллю чекав конкурс серед таких же абітурієнтів-медалістів на юрфак. За результатами першого ж іспиту Інна Мокіна стала студенткою юридичного факультету Одеського університету ім. І. І. Мечникова.

У 24 роки молодій адвокатці довелось здійснювати захист «смертника». Інна Володимирівна говорить, що ніхто з колег не хотів братись за цю справу, і для неї це був «захист за призначенням». Тоді вдалось відстояти обвинуваченого і замінити смертний вирок на 15 років в’язниці. Цей випадок юристка описала в книзі «По той бік адвокатської таємниці».

«Я дуже пишаюсь тим, як ми відстояли чоловіка, який, на мою думку, потрапив у жорна долі. Всього було кілька справ «смертників» у моїй практиці з 1987 року, вони описані в моїй книзі. Я довго думала, як назвати її, перша назва була «Сповідь адвоката», але потім я змінила на «По той бік адвокатської таємниці». Це – сповідь про те, що залишається «за кадром» адвокатської діяльності і судових вироків, намагання поділитись досвідом, порадити людям не надто поспішати до зали суду і передавати долю в чужі руки. Бо, крім людського суду, є Вищий суд», – розповіла голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна.

Адвокатська робота потребує багатьох зусиль: емоційних, інтелектуальних, продовжила Інна Володимирівна. Нині правозахисник може сам призначати експертизу і таким чином доводити невинуватість свого клієнта. Також існує певний термін перебування обвинуваченого під вартою, і якщо немає ризиків, то для людини обирається інший запобіжний захід. Його, до речі, можна оскаржити у суді навіть під час розгляду справи по суті.

«Адвокат – одинак, який вступає у двобій з ситуацією, з системою судочинства, щоб відстояти права людини. Робота потребує багатьох зусиль, але вона «жива», «піднімає» над буденністю і складнощами, бо ти бачиш мотивацію – бачиш людину, і від тебе залежить, як складеться її доля», – сказала адвокатка.

Дивіться інтерв’ю Інни Мокіної у телепроєкті «Кава з Лідією Григор’євою»:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН