Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Олешківській громаді відбувся конфлікт між адвокатом та представниками міськради (відео)

Адвоката не пустили на засідання комісії, де повинні були оголошуватись результати службової перевірки його клієнта. Члени Комітету захисту прав адвокатів Ради адвокатів Херсонської області висловили свою точку зору щодо конфліктної ситуації, заявивши, що стануть на захист прав свого колеги.

Член Комітету захисту прав адвокатів Ради адвокатів Херсонської області Дмитро Болтушенко наголосив: «Хотілося б звернутися до посадових осіб, органів місцевого самоврядування та до державних органів: не треба ототожнювати адвоката з його клієнтом. Адвокат — це не будь-яка фізична особа, яку можна випхати з кабінету чи порушити його права. Повноваження адвоката передбачені профільним законом. Перешкоджання адвокатській діяльності або втручання в його діяльність щодо захисту чи представлення інтересів особи карається кримінальним законом, адже це є кримінальним правопорушенням, яке відноситься до злочинів проти правосуддя».

Голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна звернулася до представників органів місцевого самоврядування: «Читайте законодавство! Якщо ви передбачаєте, що вам колись буде потрібно контактувати з адвокатом, навіть якщо він представляє інтереси особи, щодо якої ви ведете якесь розслідування, поцікавтесь вимогами закону. Коли ми говоримо про верховенство права, побудову суспільства, на яке ми покладатимемо надії, виникає питання: хто, як не органи місцевого самоврядування мають вибудувати таке суспільство? Який приклад подають ці органи? Рада адвокатів стане на захисті прав свого колеги».

Детальніше у відео:

У телестудії спілкувались:

Сергій Дмитрук – член Комітету захисту прав адвокатів Ради адвокатів Херсонської області,
Дмитро Болтушенко – член Комітету захисту прав адвокатів Ради адвокатів Херсонської області,
Інна Мокіна – голова Ради адвокатів Херсонської області, Валерій Глянь – адвокат.

Підготувала Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН