Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Адвокати Херсонщини відзначають професійне свято

Рада адвокатів Херсонської області відзначає професійне свято. Сьогодні юристи, які відстоюють права особистості, відзначають професійне свято. За Указом Президента 2002 року, 19 грудня визнаний Днем адвокатури.

Рада адвокатів Херсонської області діє з 2012 року. Саме тоді був прийнятий «Закон про адвокатуру та адвокатську діяльність».

«Цей закон переформатував адвокатську спільноту в єдину Національну асоціацію адвокатів України. Це дуже прогресивний крок. До цього у нас не було єдиної професійної організації. Тобто існували обласні кваліфікаційно-дисциплінарні та вища кваліфікаційна комісії, але ніякого захисту, підвищення кваліфікації не було. Ми, як-то кажуть, варились у власному соку. З вступом в дію нового закону всі молоді фахівці, які мають намір займатись адвокатською діяльністю, проходять стажування протягом пів року, з керівником беруть участь у кримінальних, цивільних, адміністративних, господарських справах і набувають досвіду», – сказала голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна.

Рада адвокатів є органом адвокатського самоврядування в регіоні з виборною системою. Голова обирається на п’ять років. І вже вдруге очолює обласний осередок Інна Мокіна: «Наше професійне свято продемонструє гідність адвокатів регіону, їхню професійну потужність. На урочистому зібранні кращі адвокати будуть нагороджені орденами і відзнаками Національної асоціації».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН