Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Адвокатська спільнота Херсонщини відзначила професійне свято (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

День адвокатури відзначили на Херсонщині. Цього дня свято об’єднало всіх тих, хто відданий цій професії, хто завжди на захисті прав людини. Рада адвокатів Херсонської області організувала чудовий захід, на якому були вручені різні відзнаки, подяки. Серед них і від голови Херсонської обласної державної адміністрації. Адвокати мали змогу поспілкуватися, поділитися досвідом та підбити підсумки зробленого за рік. Голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна зазначила: «Я думаю, що ми з усіма викликами впорались і рік закінчився добре. Адвокати підвищували свою кваліфікацію, надавали правову допомогу громадянам. Незважаючи на те, що умови були не дуже простими, я вважаю, що цей виклик ми прийняли достойно.

В цьому році Радою адвокатів було проведено два наших традиційних форуми з підвищення кваліфікації адвокатів — «Таврійський обрій» у травні і «Таврійські зорі» в серпні. До нас завітали гості з Києва, були дуже цікаві презентації, виступали експерти з Інституту судових експертиз, досвідчені адвокати, які є науковцями і успішно поєднують свою адвокатську діяльність з викладацькою. Теми були актуальними, викликали неабиякий інтерес і охопили велику аудиторію адвокатів».

Діяльність адвокатури є дуже важливою в наш час, адже саме від неї залежить  показник рівня демократії в державі. Рада адвокатів — впливова самоврядна організація, її лави постійно поповнюються. Вона об’єднує і молодих юристів, і з досвідом — у святковий день нікого не залишили без уваги.

Знаковим для системи адвокатури став закон про медіацію.

19 грудня — дуже цікавий день: так співпало, що вся православна Україна святкує День Миколи Чудотворця і також в цей день, відповідно до Указу Президента відзначається День адвокатури в Україні. Інна Мокіна прокоментувала: «Я думаю, що це невипадково, тому що Святий Миколай допомагає і адвокатам, і нашим громадянам, які до нас звертаються за правовою допомогою. Завдяки нашому професіоналізму і завдяки Божій ласці завжди перемагає добро і справи закінчуються гарно. Якщо ж справа закінчилася погано, то на це є причини. Адже коли щось відбувається не так, як ти очікував, треба шукати причину в собі, а не в комусь іншому».

Інна Мокіна також акцентувала увагу на тому, які риси для адвоката є головними у наш час: «Перш за все, це професіоналізм, бо ніколи успішним адвокатом не стане непрофесійна, некомпетентна людина, яка не знає життя. Адвокат має бути мудрою людиною з життєвим досвідом, саме тому до адвокатури йдуть юристи, які мають два роки юридичного стажу. Це презюмує наявність певного життєвого досвіду. Коли ми замислюємося над тим, яким чином вирішити ту чи іншу справу, яким чином побудувати свою правову позицію, в нагоді нам завжди стане наше розуміння справедливості, наша совість і життєвий досвід. Безумовно, важливими є правила адвокатської етики, тому що коли адвокат має сумнів, йому варто почитати правила».

Адвокатська робота — не із легких, тож всі бажаючі цього дня мали можливість привітати колег. Інна Мокіна привітала українців з прийдешніми святами: «Я хочу побажати в цей день, щоб ми жили по совісті, з вірою в Бога. Щоб в наших родинах було затишно, щоб у всіх було міцне здоров’я, порозуміння, діти поважали своїх батьків, а дорослі діти приділяли якомога більше уваги своїм стареньким батькам, тому що настала така година, коли врятувати нас і зробити нас щасливими може тільки наша власна совість і милосердя. Бажаю всім добра, миру і нехай Господь вам допомагає!», — підсумувала Інна Мокіна.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН