Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Збір цьогорічного врожаю зернових на Херсонщині добігає кінця

Погодні умови цього року не завжди були прихильними до аграріїв, повідомляє Український Південь з посиланням на допис засновника агропідприємства “Злато Таврії” Ігоря Йосипенко, який говорить про те, що все одно результати досить втішні:

–  За 20 років моєї практики у сільському господарстві такого я не пам’ятаю. Літні люди стверджують, що такі погодні умови бувають один раз на 50 років. І цей рік унікальний по-своєму. Унікальність, в першу чергу, полягає в тому, що ми мали достатньо вологи, аби виростити чудовий врожай.

📈 По попереднім розрахункам ми маємо вже близько 15-20% надбавки від планової врожайності. І це чудово! Але ми не були готові до рясних затяжних дощів під час жнив. Херсонщина — південь України і, за звичай, у нас завжди були лагідні умови під час збору врожаю. Тому цього року нам треба було передбачити ці труднощі та збільшити кількість техніки в полі, перш за все, – комбайнів та зерновозів, аби швидше зібрати та вивезти з поля врожай.

🌾 На сьогодні у нас залишилось близько 10% озимини в полі. Це дуже великий відсоток. Тому ризики втратити частину вражаю залишаються чималими. Сильні дощі з градом на деяких полях на 100% вибили ріпак та суттєво пошкодили кукурудзу та баштан. Але, в цілому, завдяки вже зібраному гарному врожаю ми компенсували ці втрати.

Фото зроблені на землях «ТОВ «Сільськогосподарське Підприємство Злато Таврії» в межах Новокам‘янського старостинського округу Милівської СТГ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН