Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Яким буде врожай пізніх зернових на Херсонщині

Рік у аграріїв добігає кінця. Зібрано врожай зернових, сільгоспвиробники готуються до збирання пізніх культур і засівають ниву озимими. Час підбити підсумки сільськогосподарського року, який видався, фактично як і всі останні роки, складним для півдня України.

Через посушливу весну існувала загроза втрати частини врожаю ранніх зернових. Незвичні зливи у середині липня дали розвинутись таким культурам, як соняшник та кукурудза.

Засновник підприємства «Злато Таврії» Ігор Йосипенко розповів, що зараз рівень продуктивної вологи на поля зі зрошенням становить 100-120 міліметрів у метровому слої і з 15 вересня планують почати активну уборку врожаю пізніх культур. Щоб зменшити ризики вирощування зернових та олійних культур у зоні ризикованого землеробства, сільгосппідприємство «Злато Таврії» збільшує кількість поливних земель і засіває декілька видів озимих.

«20% земель, які обробляє наше підприємство, – на зрошенні. Це гарантований прибуток. І щороку ми сіємо озимі ячмінь, ріпак та пшеницю, ярові культури, соняшник та кукурудзу. Бачимо, що цього року врожай соняшника буде непоганим – вище 20 центнерів з гектара», – розповів Ігор Йосипенко.

«Злато Таврії» в основному орендує землі у Бериславському районі. 90% цих земель – у приватній власності фізичних осіб, з якими підписані договори оренди. Ще одна складова успіху – чітке дотримання обов’язків перед орендодавцями.

«Зараз дуже велика конкуренція. Наше сільгосппідприємство завжди виконує всі умови. Ми зустрічаємось з власниками паїв, виплачуємо всі кошти. Інколи йдемо назустріч орендодавцям, яким потрібні гроші наперед», – продовжив засновник«Злато Таврії».

Аграрне підприємство є базовим для двох сіл Бериславського району – Качкарівки та Новокаїр, бере активну участь у житті населених пунктів, підтримує соціальні об’єкти, організовує свята для людей похилого віку та Днів села.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН