Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи з’явиться ще одна об’єднана територіальна громада у Бериславському районі?

Жителям Новокаїр запропонували увійти в об’єднану територіальну громаду з кількома населеними пунктами Бериславського та Великоолександрівського районів. Офіційна пропозиція надійшла до Новокаїрської сільської ради.

Що дасть об’єднання, обговорили мешканці села на зустрічі з представниками районної, обласної влади та головами навколишніх сільрад. У Бериславському районі створена одна Новорайська ОТГ.

«Зараз підготовлені документи на створення ще однієї об’єднаної тергромади – Шляхівської з трьома населеними пунктами – Томарине, Раківка, Урожайне – для подачі до Центрвиборчкому. Восени там мають відбутись вибори», – сказав голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон.

У зустрічі з громадою села Новокаїри взяла участь і директорка Херсонського Центру місцевого самоврядування Оксана Силюкова. За її словами, з 27 ОТГ, створених на Херсонщині, лише одна об’єдналась за перспективним планом, решта – йшла своїм шляхом. Тож принцип добровільності в об’єднанні діє у децентралізаційних процесах на Херсонщині.

Виступили перед Новокаїрською громадою голови сільрад Милового та Качкарівки. Про можливість отримувати кошти на розвиток ОТГ вони розповідали з досвіду роботи на обраних посадах.

Депутат обласної ради Ігор Йосипенко навів приклад створення пункту «швидкої допомоги». Екстрена служба не завжди встигала дістатись до віддалених сіл, тому зусиллями підприємця, сільської ради, профільного департаменту пункт був відкритий у Миловому.

«Подивіться на що схожий ваш Палац культури, від якого залишились руїни. Дехто хоче його розібрати остаточно. Але я думаю, що його треба відновлювати. У багатьох селах є вуличне освітлення, у Новокаїрах немає. І так багато чого. Це моя думка. Можете не погоджуватись, але об’єднана територіальна громада дає перспективу», – звернувся до жителів Ігор Йосипенко.

Новокаїрська громада отримала офіційне запрошення щодо добровільного об’єднання з громадами Милівської та Качкарівської сільських рад Бериславського району та Новокам’янкої сільської ради Великоолександрівського району з центром у селі Миловому. Новокаїрці повинні вирішити, чи пристануть вони на таку пропозицію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН