Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Профорієнтаційний захід для школярів пройшов у Бериславському районі

Учнів випускних класів Бериславського району познайомили з перевагами аграрних професій

У селі Новокаїрах відзначили День працівника сільського господарства. На захід запросили учнів 9-11 класів Бериславського району для ознайомлення з перспективами здобуття професії у Херсонському агарному університеті.

Профорієнтаційний захід організували представники «Злато Таврії» спільно з аграрною вишою.

«Багато хто з дітей, які приїхали на святкування, живуть в тих селах, де фірма «Злато Таврії» орендує паї, багато хто – мешкає у сусідніх селах. Ми хочемо вас запросити до Херсонського аграрного університету на навчання, де ви може здобути якісну освіту, і повернутись працювати до рідних країв. Цього року виші виповнилось 145 років, до цієї події видана книжка, що розповідає про університет. Ми подаруємо кожній школі по примірнику до бібліотеки, де ви зможете більш детально ознайомитись зі спеціальностями і умовами вступу», – сказав засновник ТОВ «Злато Таврії» Ігор Йосипенко.

Депутат обласної ради, випускник ХДАУ й керівник успішного сільгосппідприємства є членом наглядової ради виші і цього року очолює екзаменаційну комісію. Майбутнім абітурієнтам розповіли про можливості працевлаштування після закінчення університету.

«Тенденції сучасного ринку праці свідчать, що всі спеціальності, яким навчають у ХДАУ, є затребуваними навіть на прикладі одного конкретного підприємства. Сучасне виробництво вимагає гарних фахівців з ґрунтовними знаннями, які вони вміють застосувати на практиці. Дуже добре, що сучасна молодь бачить можливості майбутньої роботи, а це – високі заробітні плати, гарний соцпакет. І це приваблює молодь», – підкреслив декан агрономічного факультету ХДАУ Іван Мринський.

Базове господарство – агрофірма «Злато Таврії» підготувало виставку сучасної сільськогосподарської техніки, яка вже працює на орендованих полях і значно підвищує продуктивність праці аграріїв.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН