Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Качкарівка відсвяткувала 225-річчя

На святкуванні 225-ліття Качкарівки, що з червня цього року входить до Милівської обєднаної громади Бериславського району, було оголошено про приєднання села Нововоронцовського. На День села з Дудчан з показовими виступами прибули учасники спортивного клубу «Геркулес», який впродовж десятиліть очолює заслужений тренер України з гирьового спорту Володимир Рагушенко.

«За більш, ніж 37 років діяльності наш спортклуб виховав 18 майстрів спорту, 1 майстра міжнародного класу, чемпіонів світу та рекордсменів України, Книги рекордів Гіннеса. Зараз у клубі займаються хлопчики-восьмикласники і дівчина, що навчається в 6-ому класі. До речі, вона встановила рекорд в піднятті гирі за 30 хвилин. Її результат – більше 800 раз, і це занесено в Книгу рекордів України. Гирьовий спорт є масовим в Дудчанах. І ми покладаємо великі надії на розвиток цього й інших видів спорту після входження до Милівської ОТГ. Завдяки зусиллям депутата облради Ігоря Йосипенка це приєднання стало реальним», – розповів Володимир Рагушенко.

В останні десятиліття базовим підприємством Качкарівки є агрофірма «Злато Таврії». Орендарі вчасно розраховуються за користування паями, виділяють кошти на розвиток інфраструктури і допомагають в організації щорічного Дня села.

«Качкарівці – 225, у «Злата Таврії» теж невеликий ювілей – 15 років. Саме стільки років тому качкарівці повірили нам, надали свої паї. І ми продовжуємо працювати на цій землі, розвивати сільську місцевість. Хочу побажати громаді розвиватись, зберігати свою спадщину – унікальний храм, будувати щасливе життя для себе і своїх дітей», – сказав засновник агрофірми «Злато Таврії», депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

Село на правому березі Дніпра, на початку XX століття було волосним центром. 1912 року на пагорбі було зведена велична Покровська церква за проєктом одеського архітектора Олександра Бернардацці. У первісному вигляді зберігся храм і бруківка, що спускається до води.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН