Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня ім. Карабелеша проводить уроки статевого виховання для школярів міста

Статева просвіта – це важлива складова виховання особистості, формування відповідального батьківства та здорового і щасливого майбутнього молоді.   Саме в цьому вбачає своє завдання «Клініка, дружня до молоді» КНП «ХМКЛ ім..Є.Є.Карабелеша» і її фахівці впевнені: кожне питання підлітка про секс має право на відповідь. Так, у  жовтні   у навчальних закладах м.Херсона було проведено інформаційно-просвітницькі заходи під загальним гаслом “Відверто про секс”.

На зустрічах з лікарями та психологом підлітки отримали корисну та пізнавальну інформацію про стать і гендерні ролі, про сексуальність та статеві стосунки, про попередження сексуального насильства у реальному та віртуальному світі, про права підлітків. Учні та студенти вчилися розпізнавати ризики сексуального насильства, які можуть трапитися у житті та у соціальних мережах, відпрацьовували навички ефективного та впевненого спілкування.

Формування у підлітків дорослого ставлення до сексуальності та статевих відносин дозволить їм отримувати радість від пізнавання нової грані людських взаємин та не затьмарити її серйозними наслідками, такими як рання вагітність, важкі інфекційні захворювання, розчарування та психологічні комплекси.

Н.І.Крамаренко, керівник КДМ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН