Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тренінги для підлітків щодо попередження самогубства провели в Херсоні

«Клініка дружня до молоді» КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім..Є.Є.Карабелеша» постійно проводить профілактичну роботу щодо попередження самогубства (суїциду) серед підлітків. 

У навчальних закладах міста протягом вересня пройшли лекції та тренінги  під гаслом: «Життя – найвища цінність!». Під час заходів студенти та учні отримали корисну інформацію про те, куди звертатися у кризових ситуаціях;  обговорили  способи  подолання депресії та негативного мислення. У ході   тренінгової гри  учасники підвищили рівень своєї впевненості, психологічної стійкості до стресів і складних ситуацій,  засвоїли навички  протидії насиллю та булінгу. Знання та вміння дозволять їм протистояти утискам, негативним думкам, депресивним настроям та зберегти своє здоров’я і життя. Разом з учнями працівники «Клініки, дружньої до молоді» Було переглянули та обговорили освітні відеофільми. Наприкінці спілкування підлітки пройшли анонімне опитування громадської думки шляхом анкетування та отримали  інформаційні матеріали.

Учасники тренінгів дійшли висновку, що   життя – це найвища цінність. Кожен може проявити небайдужість, емпатію та повагу до особистості, надати психологічну підтримку однолітку, який опинився у складній життєвій ситуації та потребує допомоги. Саме це є основою для гармонійного розвитку та  реалізації можливостей кожної людини у суспільстві.           На фото – учні Вищого професійного комерційного училища.

Крамаренко Н.І., дитяча поліклініка №1

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН