Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Карабелеша висунула проєкт на фінансування Громадським бюджетом

Вдруге лікарня ім.Є.Є.Карабелеша подає проєкт Громадського бюджету Херсона-2021. Його автор Слободенюк Валерій, заступник генерального директора КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» з технічних питань.

Суть проекту –  забезпечення якості та доступності медичної допомоги  для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення міста Херсона. Кожна особа з обмеженими можливостями повинна знати та розуміти, що про них дбають та піклуються. А таких людей  поруч з нами багато. У минулому столітті будівельні норми та стандарти, на жаль, не враховували потреби людей з обмеженими можливостями. На теперішній час підходи до будівлі лікарні, сходи та підйоми є незручними та не пристосовані для вільного пересування таких пацієнтів. Ми маємо створити для людей з інвалідністю можливість вести повноцінний спосіб життя, тобто вжити конкретних заходів для усунення перешкод, що утруднюють або унеможливлюють доступ до споруд, зокрема, до лікарні.

Для вирішення проблеми вільного доступу до стаціонару лікарні   необхідно провести капітальний ремонт центрального входу: розширити отвори вхідної групи, встановити автоматичні сенсорні двері, влаштувати підйомник, встановити поручні. А ще влаштувати безпечне покриття східців і підсхідців спеціальною протиковзкою плиткою.

           Виконання проекту дозволить поліпшити доступність та зручність для пацієнтів з обмеженими можливостями  до лікарні і з неї. Мова йде не тільки про пацієнтів, а про відвідувачів, бажаючих отримати консультацію лікаря – спеціаліста. Члени громади з особливими потребами повинні повноцінно почуватися в місті, зокрема, при відвідуванні медичного закладу.  Проект відповідає одному з пріоритетних напрямів розвитку нашого міста: забезпечення життєдіяльності населення.

    Є сподівання, що за проєкт проголосують не тільки співробітники КНП, а й з інших медичних закладів. Також є надія на підтримку херсонців інших категорій населення. Адже створення умов для доступу в лікувальний заклад інвалідів і маломобільних груп – одне з пріоритетних завдань міста.

Шановні херсонці! Лікарня – це те місце, де може опинитися кожен як в якості пацієнта, так і відвідувача чи за потреби отримання консультації. Підтримайте проект, який стане в нагоді різним категоріям громадян – дітям, дорослим, вагітним, інвалідам, взагалі людям, для яких східці – проблема. Підтримка проекту – добра справа не на один рік. Будьте свідомими: подбайте про себе особисто, рідних, знайомих і просто оточуючих вас херсонців, і не тільки (зараз лікарня визнана в області опорною).

  Голосуйте за посиланням

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН