Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі відділення швидкої допомоги залишаються недофінансованими

28 квітня в Україні вважається днем народження служби швидкої медичної допомоги. Яка ситуація зараз в запорізькій службі швидкої медичної допомоги – журналістам Суспільного розповіла заступниця директора запорізького обласного Центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Наталія Дорошева. За її словами, саме швидка сьогодні знаходиться на передових позиціях боротьби з коронавірусом та з іншими захворюваннями.

У Запоріжжі відділення швидкої допомоги залишаються недофінансованими

Наталія Дорошева, говорить заступниця директора запорізького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

«За останній тиждень нічого не змінилося, як було недофінансування, так і є. Перемовини йдуть. Обласна рада стурбована, вони намагаються вирішити це питання. Є перемовини з національною службою здоров’я. Вони пропонують додаткове фінансування для хворих із COVID-19, але лише за офіційно підтверджені випадки. Коли будуть надходити кошти – ще не відомо. Ще тільки є проєкт постанови. Де більш-менш все чітко роз’яснено і написано механізм проплат за фактично відпрацьований час. Але у швидкій допомозі є й інші невідкладні питання. Ми працюємо, ніхто інфаркти, інсульти не заборонив», – говорить заступниця директора запорізького обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Наталія Дорошева.

Вирішення проблеми недофінансування запорізьких працівників екстренної швидкої медичної допомоги зараз – у повноваженнях обласної влади та Міністерства охорони здоров’я України, каже Наталія Дорошева. За її словами, фельдшери та водії «екстренки», так само, як і лікарі, отримають надбавки за роботу з підтвердженими випадками COVID-19, але питання – в часі.

«По-перше, ця інформація дійшла до міністра охорони здоров’я. Він про це знає детально. І з офіційним листом, який надійшов до нього, він ознайомився з цим. Так, про обсяг недофінансування знає, напевно, вся Україна. Знає про це і обласна рада, бо їм ми теж писали листи. Проте механізм фінансування, він дуже складний. Національна служба здоров’я, додаткові кошти від неї – це пакети екстреної медичної допомоги, а якщо їх буде виділяти обласна рада, то це в рамках субвенцій. Механізм перерозподілу субвенцій, він трохи складніший. Треба ці кошти десь взяти. Тобто цю ситуацію знають. Коли ми отримуємо кошти? Ну, я думаю, в найближчий час», – зазначає Наталія Дорошева.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН