Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі вирішували, як уникнути трагічних ситуацій у лікарнях під час вимкнення енергопостачання

Про це у соціальних мережах розповіла заступник голови Запорізької ОДА Олена Тєряєва.

Трагедія, що сталася у Львівській області, коли загинуло двоє пацієнтів лікарні через відключення електроенергії, не повинна повторитись!

Саме тому вчора на базі Оріхівської районної лікарні були проведені спеціальні навчання, щодо відпрацювання взаємодіі всіх служб та дій відповідальних осіб, щоб оперативно та злагоджено реагувати для подолання наслідків аварії та забезпечити безперебійну роботу медичного обладнання лікарень.
Відпрацьований на практиці алгоритм дій повинен стати взірцем та “дорожною картою” для інших медичних закладів області. Але цей алгоритм повинен бути адаптованим, і відпрацьований кожним закладом охорони здоров’я окремо з урахуванням їх особливостей.
Згідно протоколу засідання комісії ТЕБ НС керівникам територій доручено:
• створити робочі групи, до складу яких включити керівників закладів охорони здоров’я, територіальних підрозділів ГУ ДСНС, ПАТ “Обленерго”. Під особистим головуванням очільника території провести подібні тренування в закладах охорони здоров’я- опорних лікарнях, лікарнях для хворих на ковід.
• розробити чіткий алгоритм дій визначених осіб в разі ситуації відключення енергопостачання та підключення резервного джерела енергії;

• про результати доповісти департаменту цивільного захисту Запорізької ОДА до 8 грудня 2020 року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН