Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі перевірили, чи дотримуються заклади харчування правил карантину

Члени мобільної групи, до якої увійшли представники Вознесенівської районної адміністрації та Запорізького управління «Держпродспоживслужби», перевірили дотримання вимог карантину закладами громадського харчування на каскаді фонтанів «Райдуга». Про це повідомляють на сайті міської ради.

Як відомо, з 17 березня цього року у Запоріжжі були створені і почали роботу мобільні групи з перевірки дотримання карантинних вимог, до складу яких входять представники поліції, інспекції з благоустрою Запорізької міськради, управління «Держпродспоживслужби», районних адміністрацій міста. Мобільні групи виходять на рейди практично кожного дня як за власним графіком перевірок, так і за скаргами громадян.

Каскад фонтанів «Райдуга» і парк Вознесенівський є улюбленим місцем відпочинку. Тепла золота осінь, наближення святкових та вихідних днів заохочують містян до прогулянок і частувань у тамтешніх закладах громадського харчування. Але ж і епідемія коронавірусу позицій не здає, тому жодним чином не можна нехтувати карантинними заходами.

Учасники сьогоднішнього рейду зробили висновок, що деякі власники та працівники закладів харчування на «Райдузі» зарано розслабилися, а подекуди просто зачиняють перед перевіряючими віконця. Члени мобільної групи перевіряли і заповнювали чек-листи, чи ведеться у закладах температурний скринінг та його журнал, чи є антисептики, чи застосовуються маски й рукавички, чи правильно утилізуються засоби індивідуального захисту та інші позиції. За результатами перевірок було складено п’ять довідок про здійснення моніторингу на підприємствах сфери громадського харчування.

Також члени мобільної групи вручили підприємцям листи від Вознесенівської райадміністрації з попередженням, які заходи будуть застосовані до порушників за недотримання карантинних вимог в умовах поширення коронавірусної інфекції. Міська влада Запоріжжя закликає суб’єктів господарської діяльності та мешканців міста бути свідомими та дотримуватися норм карантину.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН