Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні презентували проєкти розвитку міста (Відео)

Свої ідеї містяни висували на конкурс «Розбудуємо Херсон разом», який започаткував громадський діяч Садіяр Мамедов.

Серед багатьох пропозицій були обрані кілька найкращих. Автори презентували проєкти експертній групі на засіданні «круглого столу». За задумом організаторів, конкурс проєктів дасть поштовх до реалізації народних ідей з благоустрою та розвитку міста.

«Ідея проведення конкурсу виникла кілька місяців тому. Ми вирішили – якщо ми вже йдемо у владу, то потрібні програми з розвитку міста. Насправді проєктів було дуже багато. Ми обрали кращі серед них і винесли на розгляд експертів», – розповів голова громадської організації «Народний мер» Садіяр Мамедов.

Проєкти, винесені на голосування, стосувались створення у Херсоні скейт-парку, «зеленого театру» як майданчику для проведення безкоштовних культурних заходів, історичного куточку на базі бібліотеки і відкриття Будинку культури у селищі Антонівці, перетворення історичного кладовища на меморіальний музей, а також – сортування сміття.

Запропоновано розробити туристичний маршрут, який розповідає про Херсон авангардний. Експерти висловили свої думки щодо кожного проєкту. Відтепер кожен охочий може віддати голос за одну із ідей на Фейсбук-сторінці.

Автори проєктів, які переможуть в Інтернет-голосуванні, отримають мінігранти: за перше місце – 10 тисяч гривень, за друге – 5 тисяч, за третє – 3 тисячі гривень. За ідею, яка отримає найбільшу кількість схвальних відгуків експертів і Фейсбук-спільности, за словами організатора Садіяра Мамедова, буде виплачено винагороду у 20 тис. грн.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН