Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Свято рідної мови відбулося у херсонському дитячому садку (Фото, відео)

У Херсонському яслах-садку №40 відбулось свято рідної мови. Вихованці групи старшого дошкільного віку виступили перед педагогічним колективом і батьками. У виконанні дітей прозвучали українські пісні та вірші. Дошкільнята виконали народні танці.

«Захід є певним підсумком величезної щоденної роботи. Педагогічний колектив робить все, аби діти знали рідну мову і спілкувались нею. Заняття, які проходять щоденно, спрямовані на те, щоб їх можна було об’єднати у святковий захід», – розповіла директорка Херсонського ясел-садка №40 Ольга Ляшенко.

У підготовці свята рідної мови брали активну участь батьки дітей не лише старшого дошкільного віку, а й з усіх груп дитсадка. Дорослі допомагали у виготовленні народних костюмів, дітям – з вивченням приказок і українських казок.

«Я підтримую такі заходи. Вони потрібні не лише дітям, а й батькам. Я у захваті від концерту, на якому мова звучала дзвінко, мелодійно. Діти всі – молодці. Ми вдома спілкуємось українською, читаємо дитині на ніч книжки теж рідною мовою», – сказала мама дошкільника Інна Чумак.

Міжнародний день рідної мови відзначається з 2000 року. Свято встановлене ЮНЕСКО для підтримки мови як ознаки культурної приналежності людини, мовного і культурного різноманіття та багатомовності.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН