Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Маленькі пацієнти у херсонській лікарні навчатимуться у «Школі Супергероїв» (Відео)

«Школа Супергероїв» діятиме у Херсонській обласній дитячій лікарні. Проєкт забезпечує право дітей, що перебувають на довгостроковому лікуванні, на освіту. З початку цього навчального року до важкохворих маленьких пацієнтів приходять вчителі «Школи гуманітарної праці» і проводять з ними заняття. Тепер ця угода підписана між обласною дитячою клінічною лікарнею, херсонським навчальним закладом та «Школою Супергероїв».

«Ми працюємо з 2014 року. Освітній простір діє у Києві, за франшизою – в обласній та міській лікарні Житомира, очікуємо на відкриття школи у Хмельницькому. І дуже раді, що швидко підписали меморандум про співпрацю з Херсонською облдержадміністрацією, Департаментом охорони здоров’я і зараз укладаємо договір про співробітництво з лікарнею», – зазначила координаторка проєкту «Школа Супергероїв».

З 1 вересня до дітей, що лікуються в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні, приходять вчителі «Школи гуманітарної праці» і проводять індивідуальні заняття.

«Я вважаю, що волонтерство треба виховувати з малих років. Наша школа працює над тим, щоб навчання дітей з важкими недугами, не переривалось. Наші учні й батьки побачили приклад, як перебуваючи у важкому стані, діти знаходять сили і мужність боротись за своє життя. Ми будемо всіляко допомагати цим дітям і лікарні», – сказав директор «Школи гуманітарної праці» Артем Кияновський.
«Цей проєкт, хоч і називався по-іншому, аніж «Школа Супергероїв», але діяв у нас і раніше. Навчальний процес з важкохворими дітками відрізняється від звичного. Батьки й діти дуже вдячні за можливість продовжити навчання під час тривалого лікування. Це дає дітям відчувати радість від того, що життя триває. Діти виліковуються і виписуються здоровими, продовжують навчання», – зазначила головна лікарка обласної дитячої клінічної лікарні Інна Холодняк.

У День Святого Миколая до відділення лікарні завітали діти, батьки, вчителі «Школи гуманітарної праці» з подарунками і привітаннями. На загальному зібранні була підписана тристороння угода про співпрацю між ШГП, обласною дитячою лікарнею та «Школою Супергероїв».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН