Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонських студентів вчили протидіяти гендерному насильству

На базі Херсонського національного технічного університету УВКБ ООН спільно з партнерською організацією ГО «Десяте Квітня», за підтримки Фундації Анти-Снід США AHF Ukraine AIDS Healthcare Foundation і завдяки співпраці з операційним партнером Благодійне товариство “Центр суспільних програм” пройшов тренінг. Його цільовою аудиторією стали студенти, активістів громадських організацій і внутрішньопереміщені особи. Захід стосувався питання запобігання насилля за ознакою статі і превенції ВІЛ.

Активну участь взяли студенти херсонських вишів, зокрема ХНТУ, внутрішньо переміщені особи, представники громадських організацій, які працюють в напрямку адвокації щодо питань гендерно-обумовленного насильства. Під час тренінгу учасники змогли детально ознайомились з міжнародними підходами і практиками у роботі з різними видами насильства, спробували себе у ролі експертів і адвокатів захищаючі права людей, що пережили насильство.

Завдяки участі представників відповідальних департаментів та установ, на які покладаються функції із здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, БВПД і представнику Головного Управління Національної Поліції в Херсонській області, активісти ознайомились з послугами, що надаються на рівні громади, і змогли встановити контакти з відповідальними органами.

Під час другого дня тренінгу студенти представили і захистили свій проект по залученню до Всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти насильства».

За інформацією офіційного сайту ХНТУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН