Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти ХНТУ зустрічають у Хмельницькому евакуаційний поїзд з Херсона

Ситуація в Херсоні та області на деокупованих територіях залишається складною. Населення перебуває під постійними обстрілами ворога. Тому, враховуючи рівень небезпеки, з Херсону почали щоденно курсувати безкоштовні евакуаційні потяги, один з яких прямує до Хмельницького.
До Хмельницького ще на початку травня місяця було також тимчасово переміщено й наш Херсонський національний технічний університет. Колектив ХНТУ на власному досвіді розуміє той стан, в якому перебувають люди, які щойно вимушено покинули свої рідні домівки та відправились в нове місто, де немає знайомих та родичів. Тому швидко ХНТУ підключився до зустрічі евакуаційних потягів на вокзалі в Хмельницькому.
Щоденно на волонтерських засадах студенти ХНТУ з 8:00 до 12:00 знаходяться на Хмельницькому залізничному вокзалі та допомагають з реєстрацією новоприбулих ВПО з Херсонщини.
Іван Наконечний, голова студентського парламенту ХНТУ, каже:
“Кожного ранку до Хмельницького прибувають біженці з Херсону. Люди в більшості пригнічені, деяким страшно, багато хто боїться за свої сім’ї, хвилюється за те, куди їх відправлять далі. Зараз кожен ВПО може обрати куди саме він буде направлятися в пункті розподілу переселенців, що знаходяться на залізничному вокзалі. Для Херсонців зараз є два варіанти:
• Людина рухається далі в інші міста України або закордон(за власний кошт).
• Людина обирає варіант заселення, переселенця заселяють в одне із сіл Хмельницької області.
В пункті розподілу переселенців на залізничному вокзалі в Хмельницькому кожному новоприбулому ВПО дають 2000 грн одноразової допомоги”.
 ДЖерело – ХНТУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН